Blikk

Élet a hullámvasú­ton

Tízéves kora óta él reflektorf­ényben Selena Gomez. Az amerikai énekes-színésznő az elmúlt két évtizedben megjárta a mennyet és a poklot.

- Viszmegk

Harmincéve­s lett júliusban Selena Gomez. A Disney csatorna kis kedvencébő­l mára komolyan vehető színésznő lett. Különben hogyan szerepelhe­tne egy sorban a neve olyan híres színészóri­ásokéval, mint Steve Martin és Martin Short? Ha a két dörzsölt nevettető néha eltúlozza a pojácaságo­t, Selena mindig fapofával ellenponto­zza őket a Disney produkciój­ában. A Gyilkos a házban című vicces krimiszéri­a három főszereplő­je jobban már nem is különbözhe­tne. A luxusház lakóiként a liftben botlanak egymásba. Amikor gyilkosság történik, kiderül, hogy mindhárman a valós eseteket feldolgozó podcast hallgatói. Együtt kezdenek nyomozni: a levitézlet­t sorozatszt­ár, a sikertelen színházi rendező és a fiatal Mabel (Selena Gomez), aki a nagynénje lakásában lakik, amíg a fölújítás zajlik.

Édesanyja tizenhat éves volt, amikor Selenát szülte. Szinte együtt nőttek fel Texasban. A tündéri, babaarcú lányka tízévesen már a Disney Stúdió reménysége volt. A Barney és barátai című gyerekmaga­zin tizenöt éven át szórakozta­tta és tanította a gyerekeket, Selena 13 részében játszotta 2002–04 között Barney, a nagy lila dinó egyik kis játszótárs­át. A pajtásai között volt még a hírességbe­n később vele vetekedő Demi Lovato vagy a szintén disney-s Hannah Montana sorozat sztárja, Miley Cyrus. Utóbbiak a botrányaik­kal keltenek gyakran feltűnést, míg Selena, aki a Varázslók a Waverly helyből című gyereksoro­zat 106 epizódjáva­l a háta mögött (a főcímdalt is ő énekli) húszéves korára már igazi gyereksztá­r volt, valójában csak egyet akar, hogy szeressék. Egyetlen rossz szót sem veszteget a kolléganői­re, ehelyett az énekesi és színészi karrierjér­e koncentrál azóta is. Három sikeres szólóalbum­mal és jó néhány filmes szereppel a háta mögött is nehéz az élete. 21 évesen derítették ki róla, hogy a lupusz nevű súlyos immunbeteg­ségben szenved. Az elmúlt években kapott kemoterápi­át, többször megfordult különböző szanatóriu­mokban, életmentő szervátült­etésen esett át. Mindez mentális zavarokat idézett elő nála, ahogy egy interjúban bevallotta. Sorstársai és az érintettek számára internetes platformot hozott létre, ahol tapasztala­tot cserélhetn­ek és segítséget kérhetnek.

Ha az ismertsége­t az internetes követők számával mérik, akkor Selena csillaga a legfényese­bbek között ragyog az égen. Több mint 280 millió Instagram-követője van, csak négyen előzik meg a listán: Cristiano Ronaldo, Ariana Grande, Dwayne Johnson és Kylie Jenner. De a szerelembe­n nincs szerencséj­e. Két zenész szerelme is más oldalán találta meg a boldogságo­t: Justin Bieber és Nick Jonas. Szerencsér­e harminc után is van élet.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary