Blikk

Www.facebook.com/Tvrhet Ketten könnyebb regényt írni

Nem elég, hogy szorítja a határidő a lecsúszott írót, betoppan hozzá a volt barátnője, és lepasszolj­a a közös gyermeküke­t. A találkozás megváltozt­atja apa és fia életét is a Szia, Életem! című új magyar filmben.

- Szilágyi G. Gábor

Egyköny ves író a legújabb magyar keserédes vígjáték, a Szia, Életem! főszereplő­je. Keserű Barna (Thuróczy Szabolcs) évekkel ezelőtt írt egy sikerkönyv­et – és azóta is abból él. Jobban mondva csak élne, hiszen új köny v híján egyre lejjebb csúszik a ranglétrán, egyre kevésbé érdekli az embereket. Keserű cinikus, megkesered­ett ember lett, az írói kreativitá­sának anynyi. Régi sztorikat próbál újra hasznosíta­ni, másokat koppitani, de a kiadója eszén nem tud túljárni.

A k iadója (Mucsi Zoltán) végül megunja a dolgot, és ultimátumo­t ad neki. Tíz napon belül prezentáln­ia kell az új kéziratot, vagy szerződést bont vele. Úgy tűnik, ennél rosszabb már nem jöhet. De igen! Beállít hozzá a volt barátnője (Sárközy-Nagy Ilona), és lepasszolj­a a közös gyermeküke­t. Neki ugyanis momentán el kell utaznia, pontosan tíz napra. Keserű pedig ott marad a kis Samuval (PásztorVár­ady Mór), akit valójában nem is ismer, lévén kezdettől fogva nem jelentett számára semmit, sosem tartotta vele a kapcsolato­t.

Samu érkezése gyökeresen megváltozt­atja az eddig kizárólag csak magával foglalkozó író életét. A kényszerű helyzetből úgy próbál meg kimászni, hogy a fiával való kapcsolatá­t mesében dolgozza fel, a vele kapcsolato­s érzéseit pedig beleszövi az új művébe.

című film főszerepéb­en Thuróczy Szabolcs és Pásztor-Várady Mór

A fantáziavi­lágban felbukkann­ak a szokottól eltérő figurát alakíthato­tt, körülötte lévő emberek, barátok és és nem utolsó sorban annak, hogy ismerősök, az orvostól a szomszédas­zfantaszti­kusan tehetséges partnerre szonyig. Az egyetlen probléma csak a talált a fiát játszó, a forgatás idején történet vége. Azt ugyanis apa és fia hatéves és az első filmjét készítő Pásznagyon másként képzeli el. tor-Várady Mór személyébe­n.

Vékes Csaba és Rohonyi Gábor filmHihete­tlen átváltozás­ok részese leje, a Szia, Életem! egyfajta modern het a néző. Thuróczy Szabolcsbó­l farfantasy, sajátos keveréke a drámai és kasember, Pásztor-Várady Mórból farvígjáté­ki elemeknek, a feszült és sötét kaskölyök, Tasnádi Bencéből fekete pillanatok­nak, vagyis nagyon is életlovag, Kovács Patr íciából tündér, szerű. Érdekesség, hogy az apát játBásti Juliból pedig gonosz boszorszó Thuróczy Szabolcsna­k eredetileg kány lesz. Az írót és fiát ugyanis az kisebb szerepet szántak az alkotók, kezdi közel hozni egymáshoz, hogy de mivel a főszerepre kiszemelt szíközösen találják ki, és szövik tovább nésszel egyeztetés­i problémák adóda történetet a farkasembe­rré vált kistak, ő lett a befutó. Elmondása szefiúról és vadász apjáról, akik különös rint nagyon élvezte a forgatás minden teremtmény­ek között, a gonosz lovag pillanatát. Köszönhető­en a remek elől menekülve élnek a varázserdő rejforgató­könyvnek, annak, hogy a meg- tekén.

 ?? ?? A Szia, Életem!
A Szia, Életem!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary