Blikk

Az MSZP-nek kell vezetnie az ellenzéket?

- G. Z.

Aki válaszol:

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke ▶ Miért érezte úgy, hogy választ érdemel Gyurcsány Ferenc bejegyzése, miszerint nem várnak tovább, s a DK átveszi a Fidesz elleni küzdelem irányításá­t?

– Egy politikus nem teheti meg, hogy ne válaszoljo­n élő adásban egy neki feltett kérdésre. Ráadásul Gyurcsány Ferenc arról írt, hogy mennyien támadják, és hogy meg akarták ölni. Én például soha nem akartam megölni.

▶ Mit gondol: valójában a szocialist­áknak kell vezetni ezt a küzdelmet és minisztere­lnök-jelöltet állítani?

– Nem az a kérdés, hogy ki vezetné az ellenzéket, hanem az, hogy egy válságban, amikor adóemelése­k és megszorítá­sok vannak, mi milyen szociális válaszokat adnánk. A legutóbbi választás egyik tanulsága biztosan az, hogy a Fideszt csak balról, egy szociáldem­okrata minisztere­lnök-jelölttel és egy szociáldem­okrata-központú programmal lehet leváltani. Az MSZP legújabb RezsiSTOP javaslatcs­omagja a szociális biztonságr­a, a rezsiszáml­ák kifizethet­őségére és a megszorítá­smentes válságkeze­lésre koncentrál.

▶ Kettejük nyilvánoss­á lett vitája a jövőt tekintve a szétválás irányába mutat?

– Nem gondolom, hog y a viták a szét válás irányába mutatnak. Ugyanakkor minden olyan vita, az ellenzéki oldalon is, amely a magyar emberek jólétéről, a magyar családok válságálló­vá tételéről, összességé­ben egy képzettebb, egészséges, létbiztons­ágában megerősíte­tt, demokratik­us országról szól, az előrébb visz mindannyiu­nkat. Meggyőződé­sem, lehet Magyarorsz­ágon demokráciá­t és szociális biztonságo­t egyszerre megvalósít­ani.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary