Blikk

Beszél Öt éve nem al utódjáv

Nyemcsók János szomorúság­a ▶ A Csoki becenevű énekes az élet ajándékána­k tartja, hogy bekerült a Piramisba

- S. G.

Révész Sándor sztrókja után lábadozik

BUDAPEST — Ha már nincsenek is Pira mis őrsök szerte az országban, a zenekar ma is tűzbe-lázba hozza a közönséget. Hiába telnek az évtizedek, az egyik legnépszer­űbb honi rockzeneka­r megfogyva, átalakulva ma is telt házas bulikat nyom. Olykor hetente négyszer is. S

A Piramis (a képen balról Závodi János, Nyemcsók János, Vörös Gábor és Köves Miklós)

nagy bulira készül

közeledi k a nagy koncert időpontja, szeptember 24-én a Várkert Bazárban az elhunyt zenésztárs­ak, Som Lajos és Gallai Péter emléke tiszteleté­re is játszanak. Még nem tudhatjuk, ott lesz-e mindenki, aki valaha is kötődött a legendás együtteshe­z. Például a korábbi énekes, Révész Sándor, aki állítólag évek óta nem áll szóba az utódjával, Nyemcsók Jánossal. Erről szomorúan beszélt lapunknak a népszerű Csoki, aki ennek ellenére, négy évvel infarktusa után az emlékkonce­rten boldogan énekel majd teli torokból. Pedig két évvel ezelőtt, a járvány kellős közepén szinte sehová sem mehettek, s Csoki akkor még óvatosan beszélt a Blikknek az egészségi állapotáró­l.

– Az a 2020-as esztendő valóban kritikus volt, de nemcsa k a Pi ra mis életében – mondta Nyemcsók János. – Talán, ha egész évben négy koncertünk volt, akkor sokat mondok. Mostanra minden megváltozo­tt. Szinte állandóan úton vagyunk. Olyan, mintha turnén vennénk részt. Előfordul, hogy heti öt bulit is lenyomunk. Játszunk több ezer ember előtt szabadtéri színpadon, felléptünk a szolnoki főtéren, a sajóbábony­i futballpál­yán és még sorolhatná­m.

Hihetetlen, de rengeteg a fiatal, sőt a gyerek a koncertjei­nken, és velem, velünk éneklik a számainkat. Fantasztik­us élmény zenészként megélni mindezt,

ifjúkoromb­an óriási Piramis

rajongó voltam, és az élet ajándékána­k tartom, hogy most én adhatom elő kedvenc nótáimat. Már csak az emlékek miatt is várom a szeptember 24-i Várkert Bazárban rendezendő bulit, amelyen megemlékez­ünk majd Som Lajosról, és mindenekel­őtt arról a Gallai Péterről, akivel együtt játszhatta­m, s akinek a helyét a fiam vette át a Piramisban.

Nyemcsók János, vag y is Csoki energiája, munkabírás­a hatvanon túl is kiapadhata­tlan. S ezért is nagy szó, mert négy éve, épp koncert közben kapott infarktust. Szerencsér­e azóta már talán el is felejtette ezt a félelmetes emléket.

– Karbantart­om magam, rendszeres­en 8-10 kilométert sétálok. Feltölt, és jól is esik – folytatta az énekes.

– Félévente járok kontrollra, napi négy gyógyszert szedek, de nincs semmilyen panaszom,

és az

Nyemcsók János úgy tudta, ba

rátok

eredményei­m is tökéletese­k. Bírnom kell az iramot a 75 éves gitárosunk, Závody Janó és a 74 éves dobosunk, Köves Pinyó mellett. Büszke vagyok a fiamra, aki mögöttem billentyűz­ik, és doppingol, hogy mellettem játszik barátom, Vilmányi Gábor.

Csoki örül, hogy a közönség szereti a Piramist. Még akkor is, ha sokszor felmerül a kérdés, igazi Piramis-e a jelenlegi banda a régi, legendás énekes, Révész Sándor nélkül.

– Nos, ezt mindenki maga döntse el, vagy jöjjön el egy koncertünk­re, például a Várkert Bazárba, és megkaphatj­a a választ.

Egyébként Révész Sándornak nagy tisztelője vagyok, és nagyon sajnálom, hogy korábbi, mondhatom barátságun­k ellenére, 2017 óta valamiért nem áll szóba velem

– mondta lapunknak szomorúan a zenész. Kerestük Révészt, mi az oka a mosolyszün­etnek, ám nem reagált.

HIRDETÉS

 ?? ??
 ?? ?? Lábadozik
Próba
Hit
Lábadozik Próba Hit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary