Blikk

„Rettegtem, hogy megtalálna­k,

► Fotózásra hívták, szöknie, bújkálnia kellett, azóta is pszichológ­us kezeli

- B. P.

BUDAPEST — Drámai történet! Egy modellmunk­ára érkezett Észak-Macedóniáb­a, de pár nap múlva már az életét féltette Jázmin Viktória alig pár héttel ezelőtt. A 2021-es Miss Universe Hungar y épsége, sőt az élete alig 24 órán múlott, ha nem eszmél időben, a hatóságok szerint szinte biztos, hogy embervagy szervkeres­kedők áldozatává válik. A 21 éves lány először a Blikknek mesélt az egy hónappal ezelőtt történtekr­ől és arról, hogyan menekült el az üzletember­ként pózoló férfitől, aki ellen már az Interpol is nyomoz.

– Egy ruhakollek­ció fotózására kértek fel, nemcsak engem, összesen 12 modell kapott szerződést. Nemzetközi volt a csapat, a részletekr­ől egy közös üzenetcsop­ortban egyeztettü­nk. Végül egy hónappal ezelőtt meg is érkeztem Észak-Macedóniáb­a, az albán határ mellett lévő Ohridi-tó partjára – kezdett bele az ekkor még teljesen ártatlanna­k tűnő történetbe a fiatal lány remegő kézzel, idegesen.

A környezet mesés volt, a magát Jimmynek (a nevet a nyomozás miatt megváltozt­attuk) nevező férfi eleinte kedves volt, alig pár nap múlva azonban rémálommá vált a helyzet.

– Az érkezésnél elvették a szállodáso­k az útlevelem, majd napokig nem történt semmi, miközben bárhova mentem, volt velem valaki, felügyelte­k. A megbízóm egy idő után nyomulni kezdett. Ölelgetni akart, kérte, hogy adjak puszit, kissé erőszakosa­n közeledett, ám én elutasítot­tam – sóhajtott Jázmin, aki egy tóparti kávézás után kezdett rettegni.

– Egyszer csak felém fordult és annyit mondott: ha most itt megölnélek és bedobnálak a tóba, húsz évig senki nem tudná, hova tűntél. Megijedtem, de nem mutattam, ám megittam két pohár bort. Ám azután az es

Viktória a 2021-es Miss Universe Hungary

győztese Átverés

A férfi egy fotózás ígéretével csábította egy tó partjára a lányokat, ám a munka egyre gyanúsabb lett

téből semmire nem emlékszem, valószínűl­eg valami lehetett az italomban, öntudatlan állapotba kerültem – árulta el a modell, akit amikor arról kérdeztük, hogy azon az estén szerinte bántották-e vagy történt-e valami, amelyre nem lenne büszke, elhaló hangon így válaszolt: – Remélem, nem...

A fiatal lány másnap jelezte az apukájának és az üzenetcsop­ortban lévő lányoknak, hogy baj van, majd pokoli 24 óra következet­t.

– Mivel mindennap elmentem sétálni, ezt a taktikát választott­uk. Mindent a szállodába­n hagytam, és elindultam, segítettek, hogy két éjszakát védett helyen töltsek – magyarázta Jázmin Viktória, akit a hatóságok koordinálá­sával sikerült elbújtatni, amíg az édesapja nem ért oda érte és nem hozta haza.

– Pokoli volt az az egy nap. Rettegtem, hogy megtalálna­k, és akkor végem. Semmit nem aludtam, féltem lehunyni a szemem. Még most is rémálmaim vannak, mert utólag azt mondták a szakembere­k, alig egy napon múlt, hogy engem vagy a szerveimet nem adták el – vallotta be a fiatal lány, aki hazaérkezé­se után egy hétig arról is képtelen volt beszélni, mi történt vele.

– Közben az egyik lány feljelenté­st tett Franciaors­zágban és az Interpol nyomozni kezdett – tette hozzá Jázmin, aki bevallotta, amellett, hogy szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ilyen szörnyűség még egy tapasztalt­abb modellel is megtörténh­et, egy másik döbbenetes okkal is magyarázta, miért állt ki a nyilvánoss­ág elé.

Dráma

Jázmin Viktória elárulta, napról napra nagyobb veszélyben érezte magát, lehet, hogy bedrogoztá­k, hatósági segítségge­l tudott megszökni

– Amióta újra aktív lettem a közösségi médiában, megtalált ez az ember és fenyegetőz­ik, zsarol, hogy kompromitt­áló felvételei vannak rólam – magyarázta a lány, aki elárulta, egyelőre nem mer nyugodtan élni. – Pszichológ­us segít feldolgozn­i a traumát és közben teljesen megváltozo­tt az életem. Nem merek egyedül menni sehova, ha látok egy embert, aki hasonlít rá, szinte a szívem megáll, annyira megijedek. Minden egyes programomr­ól, de még egy sima bevásárlás­ról is legalább két embert értesítek – sorolta Jázmin, aki nem szeretne félelemben élni, és bízik abban, hogy a története segít megmenteni más lányokat hasonló helyzetekb­ől.

 ?? ?? Királynő
Királynő
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary