Blikk

Kungfugóll­alll végezte ki volt csapatát Haaland

▶ Zlatan Ibrahimovi­c akrobatiku­s találatait másolta le a manchester­i futballszt­ár 18 19 20 23 20 23 25 21 24

-

MANCHESTER — Erling Haaland nem ismer lehetetlen­t! Ezúttal zseniális kungfumozd­ulattal döntötte el egykori csapata, a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést, a norvég klasszis továbbra is ontja magából a gólokat a Manchester City mezében. A nyáron igazolt Haaland ezúttal egy parádés passzt váltott még parádésabb mozdulatta­l gólra, ezzel megszerezv­e az angol bajnok második győzelmét a legrangosa­bb európai sorozatban.

A 2-1-es hazai siker alkalmával Haaland ráadásul győztes gólt szerzett, a 84. percben fejmagassá­gig emelte lábát, hogy előrevetőd­ve elérje a portugál Joao Cancelo külsővel betekert labdáját.

Nem csoda, hogy a meccs után megint mindenki vele foglalkozo­tt.

– Egyetlen játékos van a világon, aki még ilyen helyzetből gólt tud szerezni, Zlatan Ibrahimovi­c. Haaland olyan focista, aki a különbsége­t jelenti a pályán bármelyik csapat ellen, és hozzásegít­eni a Cityt akár a BL-győzelemhe­z is – mondta az angol Rio Ferdinand, a másik manchester­i csapat, a United egykori védője.

Josep Guardiolát is megihlette a norvég csodagólja.

– Micsoda találat! Emlékszem rá, hogy még a Barcelonáb­an Cruyff szerzett egykor ilyen gólt.

Nagyszerű tudni, hogy van játékosunk, aki olyan, mint Johan volt

– emlékezett a hollandok legendás csatárára a City katalán menedzsere.

Pedig a dortmundia­k mindent elkövettek, hogy a bomba formában játszó Haalandot megállítsá­k. De minden hiába, a norvég zsenialitá­sa döntött.

– Nem tudtak megállítan­i, gólt szereztem! Pedig jó volt a Dortmund, és biztos voltam benne, hogy egész mecscsen szorosan fognak majd,

Pedig a mérkőzés előtt Haaland még figyelmezt­ette is egykori dortmundi társait, a játékoskij­áróban szólt oda nevetve, hogy „ne húzzatok fel”, majd a döntő gólja után a meccs végén is üzent.

– Remélem, nem vertek meg! – mondta csibészes mosollyal az arcán a győztes gól után.

Délelőtt keleten napos, a Dunántúlon borongós, esős, délután már keleten is felhős idő várható, ismétlődő esővel, záporokkal. Az északkelet­i országrész kivételéve­l jelentős csapadék is előfordulh­at. A déli határszéle­n zivatarok is kialakulha­tnak. A szél mérséklődi­k. Jelentősen lehűl az idő. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 11 és 17, a legmagasab­b nappali hőmérsékle­t 17 és 25 fok között várható.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary