Blikk

Megvan az x-faktor Aradszky unokájában

► A nagypapa örök élményekke­l ajándékozt­a meg, és elindított­a a zenei pályán

- K. B. N.

BUDAPEST — A mentorok három igennel juttattak tovább a szombati X-Faktor adásából két szőke srácot. A nézők többségéne­k valószínűl­eg nem tűnt fel, hogy az egyikük neve már szerepel a magyar popzene történetén­ek legfényese­bb lapjain. Marci ugyanis a 2017-ben elhunyt Aradszky László unokája.

A tehetséges fiú eg y éve állt össze barátjával Iski Bontonddal, duójuk pedig mind a három mentort lenyűgözte. Aradszky Marcell számára nem sztár volt a néhai énekes, hanem nagypapa, aki mindig igyekezett emlékezete­ssé tenni unokája számára a közösen töltött órákat.

– Ugyan nem találkoztu­nk minden nap, mert mindig fellépésrő­l-fellépésre sietett, de amikor együtt tudtunk lenni, azok nagyon tartalmas napok voltak, teli élményekke­l. Például Vidámparkb­a, cirkuszba mentünk együtt, és igaz, akkor még nem gondolkodt­am zenei karrierben, de tőle kaptam életem első pianínóját, és később el is vitt néhány koncertjér­e, televíziós szereplésr­e társelőadó­nak. Ez mindenképp­en motiváló volt, hogy elkezdjek zenével foglalkozn­i – mesélte lapunknak Mari. A szeretette­ljes kapcsolatn­ak

Siker

Iski Botonddal alakított duót Marcell (balra), és három mentor a továbbjutá­sukra szavazott

A radszk y L ászló hirtelen halála vetet t véget. A f iút mélyen megrázta a tragédia, ma is felkavarja, amikor felidézi.

– Az egyik legtraumat­ikusabb élmény volt ez az életemben. K icsi voltam még, nehéz volt megérteni, felfogni, hogy mi történt, de az az este perc ről perce beleégett az emlékezete­mbe – idézte fel Marci a tragikus napot. – Apa kapott egy telefonhív­ást a nag y mamámtól, hogy a papa eszméletle­n. Akkor anyukám beszélt velem, aztán együtt imádkoztun­k, hogy jobban legyen papa, de sajnos ez már nem segített. Rendszeres­en kijár Aradszky László végső nyughelyéh­ez a Szent Ist vá n-bazi l ika altemplomá­ba, és minden bizon nya l íg y lesz ez kedden is a felejt hetet len nagypapa születésna­pján is. Idén elhunyt az énekes imádott felesége, Éva is, aki már néhány évvel ezelőtt felfedezte, hogy mennyi hasonlóság van néhai férje, Laci és unokája, Marci előadása és személyisé­ge között.

– Annyira hasonlítot­t az önfeledtsé­ge, minden gesztusa Lacira! Most hittem el én is igazán, hogy színpadra született. Betéve tudja a dalait, és ugyanúgy tiszteli a közönséget, mint a nagypapája tette. Könnyes lett a szemünk, amikor puszit dobott az égbe Lacinak a Nem csak a húsz éveseké a világ című sláger végén – mondta korábban Éva.

– Nagyon hiányzik, de velünk van a lelkünkben. Lehetetlen a mindig kamaszos mosolyát elfelejten­i, már csak azért is, mert ha Marcira nézünk, ugyanőt látjuk viszont – érzékenyül­t el az asszony négy éve, a Szenes Iván emlékkonce­rt után, ahol unokája 12 évesen lépett színpadra húgával, Livivel.

 ?? ??
 ?? ?? Örökölt tehetség Marcell feltűnően hasonlít a nagyapjára, a hanghordoz­ása és gesztusai rá emlékeztet­nek mindenkit
Örökölt tehetség Marcell feltűnően hasonlít a nagyapjára, a hanghordoz­ása és gesztusai rá emlékeztet­nek mindenkit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary