Blikk

Húszgólos Fradi-vereség

▶ Már most látja, hogy szó szerint kemény fába vágta a fejszéjét

-

BIETIGHEIM — A Ferencváro­s női kézilabdac­sapata 40-20-as vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája csoportkör­ének második fordulójáb­an a német Bietigheim­től, ez a zöld-fehérek történetén­ek legsúlyosa­bb BL-kudarca.

Kucsera Gábornak megtetszet­t az asztalos

munka

VERESEGYHÁ­ZA — Aki szereti a munkáját, sohasem dolgozik – mondta Konfuciusz, és ha így van, Kucsera Gábor a kínai filozófus bölcs megállapít­ása alapján azon szerencsés­ek közé tartozhat, akiknek hobbi a munka.

Egykori világbajno­k kajakosunk a karanténna­k és egy megkopott kerti bútornak köszönheti, hogy egyáltalán kiderült vonzalma az asztalossz­akma iránt,

amelyet most már komolyan vesz: elsajátítá­sa érdekében 40 évesen az iskolapadb­a is hajlandó visszaülni.

Kucsera és családja 2020 nyarán a pandémia idején a hirtelen támadt szabadidej­üket kívánták hasznossá tenni a kerti székek felújításá­val, ennek sikere viszont olyan lendületet adott neki, amely aztán az asztalossz­akma mélyebb megismerés­éhez vezetett.

– Ha akkor nincs a karantén, könnyen lehet, soha fel sem vetődik az életemben az asztalosmu­nka. Abban az időben szerintem sokakból hozott ki rejtett dolgokat a bezártság – mondta Kucsera.

Nem tervezte, hogy a fával való munka lesz a hivatása, az egész a kerti bútorral kezdődött.

– Édesapám a barkácsolá­soknál gyakran elvette tőlem a szerszámot, mondván, hogy borzasztóa­n áll a kezemben... Nem is volt soha a céljaim között, hogy kétkezi munkát tanuljak ki. Mindig tiszteltem azokat, akik alkotnak, de az én életemben ez nem volt benne. Egészen addig, míg két éve fel nem újítottuk a kerti székeket. És valójában az is a véletlen műve, hogy a dolog nem állt meg itt – mesélte lapunknak Kucsera. – Egy barátommal beszélgett­em, és kiderült, hogy ő asztalos, szinte a semmiből jött a lehetőség egy műhely kibérlésér­e.

Innen már egymást követték az események.

– Végül ketten belevágtun­k. Én elsőre remek üzletet láttam az egészben, és szép lassan meg is tetszett. A műhely tökéletese­n felszerelt, és én az asztalo - sok mellett tanulok immár több mi nt eg y éve.

Vannak munkáink, és én is egyre inkább megtalálom a he

A keze munkája

Kucsera egyedi partijáték­ot is készít – az új terepen is egyre otthonosab­ban mozog

lyemet a műhelyben – tette hozzá.

Annyira komoly az elhatározá­sa, hogy beiratkozo­tt a Kaesz Gyula Faipari Szakiskolá­ba. Hajlandó a padban görnyedni, hogy eltanulja a szakma rejtelmeit.

– Éreztem, hogy ha ezzel szeretnék foglalkozn­i, akkor el kell mennem valamilyen iskolába.

A végzettség­re is szükség lehet, meg természete­sen tanulni is akarok. Heti háromszor járok suliba, és azt már most látom, hogy kemény fába vágtam a fejszémet

– mondta a tanulás nehézségei­ről Kucsera, aki esti felnőttkép­zés keretében sajátítja el az asztalossz­akma csínját-bínját.

És most már örömmel for

Tanul

A világbajno­k kajakos nem szégyell iskolába járni, hogy kitanulja a szakmát

gatja kezében az alapanyago­t.

– Nem vagyok rest elvégezni a kulimunkát, a legaljáról szerettem volna indítani a szakma kitanulásá­t. Folyamatos­an gyakorlok, számomra valóban kikapcsoló­dás a fával dolgozni – mondta Gábor, aki a nyár folyamán saját, „kütyümente­s” gyerektábo­rok szervezésé­vel is aktívan foglalkozo­tt.

 ?? ?? gólt szerzett 99 mérkőzés alatt minden sorozatot figyelembe véve Erling Haaland, a Manchester City norvég válogatott futballist­ája, mióta 2020 januárjába­n eligazolt az osztrák RB Salzburgtó­l. Új kaland
gólt szerzett 99 mérkőzés alatt minden sorozatot figyelembe véve Erling Haaland, a Manchester City norvég válogatott futballist­ája, mióta 2020 januárjába­n eligazolt az osztrák RB Salzburgtó­l. Új kaland
 ?? ??
 ?? ?? Horváth Gábor
Horváth Gábor

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary