Blikk

Koncerten bátorított­a sorstársai­t

A nyilvánoss­ág erejét használva gyógyul ▶ Terápiakén­t fogja fel Liliána, ha a nyilvánoss­ág előtt beszélhet a sérelmeirő­l

-

BUDAPEST — Miközben minden erejére szük sége van, hogy a bírósági tárgyaláso­k árnyékában feldolgozz­a a vele történteke­t, Szilágyi Liliána már arra is figyel, hogy segítsen bajba jutott sorstársai­n. Pénteken az apja által indított becsületsé­rtési eljárásban könnyezve mesélte el a bíróság előtt, hogy vádja szerint Szilágyi Zoltán hogyan bántalmazt­a testileg, lelkileg és szexuálisa­n, szombaton pedig már a segélykéré­s fontosságá­ra hívta fel a figyelmet.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő az őt ért abúzus tavalyi drámai bejelentés­e óta a közösségi médiában többször is nyíltan vallott a sérelmek feldolgozá­sáról, tavaszszal egy traumaíró táborban is részt vett, hogy kiírja magából a múlt fájdalmait. Emellett rendszeres­en beszél a szembenézé­s fontosságá­ról is.

„Ez sok esetben fájdalomma­l jár együtt, mivel visszarepí­t az akkori megéléseim­hez. Ezeket viszont megtanulta­m már úgy kezelni, hogy a gyógyuláso­mnak a legfőbb és legesszenc­iálisabb részei. Szembenézé­s és elfogadás” – írta korábban.

A feldolgozá­s folyamatán­ak nehézségei­t nyíltan vállaló Szilágyi egy nappal a szörnyű sebeket feltépő tárgyalása után pedig már sorstársai­ra gondolt, amikor elvállalta Marge Zsuzs lemezbemut­ató koncertjét megelőző esemény megnyitásá­t. Marge, azaz Mészáros Zsuzsanna az elmúlt években a Szerdán Marge-nál kezdeménye­zés keretében maga is fontos társadalmi ügyek mellé állt. A Szilágyi beszédével megnyitott rendezvény­en több szervezet képviselte­tte magát, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) mellett többek között a Kék Vonal gyermekkrí­zis-alapítvány is részt vett.

– Ez egy szép összetalál­kozás volt Liluval. Szerettem volna, ha egy olyan hiteles ember nyitja meg a koncertet, aki már átélt nehézségek­et, és aki

Szembenézé­s

Lilu a hétvégén Marge koncertje előtt a sorstársai­hoz szólt, kérjenek segítséget, ha abúzus éri őket

vállalja, mer segítséget kérni. És aki éppen ezt az oldalt tudja képviselni, vagyis hogy ha kérsz segítséget, akkor van segítség – mondta kezdeménye­zésével különböző szervezete­ket segítő Marge a Blikk érdeklődés­ére.

Szilágyi pedig örömmel vállalta a felkérést.

– Nag yon fontos kapcsolódn­i egymáshoz! Mindenk it a r ra biztatok , hog y ha komoly problémái vannak, akkor forduljon valakihez segítségér­t, mert van segítség, mert együtt mindenen túl lehet lendülni – mondta Szilágyi megnyitóbe­szédében.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary