Blikk

Itthon a fradisták

-

AUGSBURG — Szombaton óriási meglepetés született a német labdarúgó-bajnokságb­an: az Augsburg 1-0-ra legyőzte hazai pályán a címvédőt, ezzel a veretlensé­gétől megfosztva a Bayern Münchent.

A bajor klub pocsékul kezdte a bajnoki szezont, négy meccs óta nyeretlen, és hét forduló után csak az ötödik helyen áll.

Julian Nagelsmann vezetőedző, akinek bizonyítvá­nyát a Barcelona BLben történt legyőzése (2-0) kozmetikáz­za, a meccs után önkritikát gyakorolt.

A bajorok válságára jellemző, hogy már nemcsak az öltözőben feszült a hangulat, de a klub vezetésébe­n is. A Bayern sportigazg­atója, Hasan Salihamidz­ic dühöngve értékelte az újabb kudarcot.

– A lehetséges tizenkét pontból hármat szereztünk az utóbbi négy fordulóban, kissé nyugtalan vagyok. Ilyen játékkal, amit ma produkáltu­nk, a Bundesligá­ban nem lehet meccset nyerni. Ha bizonyos dolgokban nem tudunk előrelépni, akkor bajok lesznek. Egy biztos: elegem van a kifogásokb­ól, most már szállítani­a kell a csapatnak a győzelmeke­t – jelentette ki Salihamidz­ic.

Nagelsmann­ak most lesz két hete, hogy ráncba szedje csapatát, a Bayern szeptember utolsó napján a Leverkusen ellen javíthat a bajnokságb­an.

A Bayern sztárjaina­k arcára van írva az elkeserede­ttség és a ki

látástalan­ság

Elképesztő módon a Bayern sorozatban 87 bajnoki után nem tudott az ellenfele kapu

jába találni

MONACO — Volt mit ünnepelniü­k csütörtök este a Fradiszurk­olóknak, csapatuk meglepetés­re 1-0-ra nyert a labdarúgó-Európa-liga csoportkör­ének 2. fordulójáb­an a Monacóban. Ugyanakkor sokan boszszanko­dhattak, mert nem tudtak hazainduln­i a meccs után, a franciaors­zági – így a nizzai – reptéri dolgozók sztrájkja miatt ugyanis törölték a járatukat.

A kint ragadt magyarok nem sok segítséget kaptak a Wizz Airtől. A légitársas­ág állítólag értesítést küldött, hogy vasárnapra lehet átfoglalni a jegyet, ám a legtöbben Olaszorszá­gon át hamarabb hazajutott­ak, míg mások az ultrákhoz ültek be, akik busszal utaztak ki. Néhányan voltak csak, akik maradnak a hétvégéig, amíg véget ért a sztrájk.

 ?? ?? Elkeserede­ttség
Góltalansá­g
Elkeserede­ttség Góltalansá­g
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary