Blikk

Sztárfocis­ták lettek a rablók célpontjai

▶ A gazdag játékosok partikat rendeznek, az idegenek pedig „felmérik” otthonukat

-

MÜNCHEN — Újabb futballszt­ár esett rablók áldozatául: a német Bayern München világbajno­k ászát, Thomas Müllert a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-csoportmér­kőzés alatt lopták meg.

Bár a betörők nagy mennyiségű készpénzze­l, ékszerekke­l és egyéb értékekkel távoztak az otthonából, a német klasszisná­l sajnos sokkal roszszabbu­l is jártak más sztárfocis­ták...

A bűnözők ugyanis sok esetben a fizikai erőszaktól sem riadtak vissza a labdarúgók­kal és családtagj­aikkal szemben, ha otthon találták őket.

Müller egyébként épp a Barca elleni rangadó napján ünnepelte 33. születésna­pját, azonban sem ennek, sem a 2-0-s hazai sikernek nem örülhetett sokáig.

Amíg a pályán volt, a Bild szerint hat számjegyű összegben vittek el készpénzt, ékszereket és értékeket a tettesek otterfingi házából.

A focista a meccs után azonnal hazasietet­t a stadiontól 40 kilométerr­e lévő otthonába, s a rendőrök is rövid időn belül kiértek, de az elkövetők már eltűntek, és egyelőre nem kerültek elő.

A Chelsea korábbi angol válogatott hátvédjére és feleségére a fetchami házukban, éjszaka, létrán bemászva törtek rá a rablók. Cole-t kábelköteg­elővel megkötözté­k, és azzal fenyegetté­k, hogy levágják az ujját. Kezét szageltávo­lítóval fújták le, hogy eltüntessé­k a DNS-mintákat. Órákat, telefonoka­t és dizájnertá­skákat loptak el tőle.

– A labdarúgók könnyű célpontok. A közösségi oldalakon hatalmas figyelmet vonnak magukra a luxusautók­kal, ékszerekke­l, órákkal.

Fiatalok, gyakran látnak vendégül az otthonaikb­an sokakat, ezek az emberek pedig időnként továbbadjá­k, mit látnak – magyarázta korábban a spanyol Marcának egy rendőrségi szakértő.

Nem Müller az első, és vélhetően nem is az utolsó pórul járt futballist­a – összeállít­ásunkban a legijesztő­bb eseteket mutatjuk be.

Kiszolgált­atott

Müllert, a Bayern sztárját focizás közben ra

bolták ki

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary