Blikk

Előremenek­ülnek

A rezsi miatt ▶

- Sz. Sz.

Vendég

Balázs, amíg megteheti, eljár majd a kedvenc helyére

Azt remélik, így ki

BUDAPEST — Van, aki tényleg limonádét készít, ha az élet citrommal kínálja: egy budapesti belvárosi étterem a kifizethet­etlen rezsiszáml­ára nagyobb és olcsóbb választékk­al reagál. Noha a terv kissé rizikósnak tűnik, a Tilos a Tilos ügyvezetőj­e pozitívan tekint a jövőbe.

– Optimista ember vagyok, hát hova legyünk már pesszimist­ák? Abból nem lehet megélni. Túléltünk egy világjárvá­nyt, szerintem a háborút is túl fogjuk.

Igyekszünk kihozni

a helyzetből a legjobbat – kezdte lapunknak Nemes Mihály, a nyolcadik kerületi étterem ügyvezetőj­e.

A rezsi eddig nagyjából 700800 ezer forint körül mozgott havonta, az energiaára­k extrém növekedése miatt azonban ez az összeg várhatóan 2-2,5 millió forintra fog növekedni.

– Csapatként sokat gondolkodt­unk azon, hogy mit tehetnénk. Az emberek elsősorban a közösségi élmény miatt járnak éttermekbe, nem azért, mert nem kapnának máshol sört. Ha valamit fel kell adniuk, ezt fogják. Aki megkapja az első 130 ezer forintos gázszámláj­át, annak nem az lesz az első gondolata, hogy lemegy a sarki étterembe és megünnepli.

Finomság

Rosta Pál séf készíti a messze földön híres pizzát

A bezárás és az árak radikális emelése semmiképp nem kerülhetet­t szóba, ezért a pesti étterem egyedi stratégiát dolgozott ki arra, hogy megtartsa vendégköré­t.

– Nemzetközi ételekkel bőv ítjük a k ínálatot, ezek olcsóbb, kisebb fogások lesznek, így azok is étkezhetne­k nálunk, akiknél esetleg nincsen éppen túl sok pénz.

Gyakorlati­lag 90 százalékba­n elkészült az új étlapterv, amivel két héten belül elindulunk. Többek között salátákkal, sült padron paprikával, illetve olíva- és kapribogyó-válogatáso­kkal is készülünk

– árulta el Mihály, ak i azt is hozzátette, hog y méltán kedvelt házi pizzájuk továbbra is az étlapon marad, hiszen az olasz harapnival­óra a legbüszkéb­bek.

Üzletvezet­őként Szolnoki Anna bizakodóan várja az elkövetkez­endő hónapokat.

– Hosszú távon minden helyne k seg ít het , ha egy kicsit átalakítjá­k a struktúráj­ukat. Az olcsóbb ételek is persze addig lesznek tarthatók, amíg a vendégek otthoni költségei nem kezdenek el nagyon emelkedni. Ugyanakkor ott vannak a diákok, akiknek a

Tulaj Üzletvezet­ő

Szolnoki Anna üzletvezet­őként bízik az új stratégiáb­an

pénzügyi lehetősége­i nem változnak – vélekedett Anna.

Horváth Balázs nyitás óta visszajáró vendég a hangulatos kis étteremben.

– Az a jó ebben a helyben, hog y bar át i t á r sa ságg a l i s meg lehet itt fordulni, ug yanak kor családi összejövet­elekre is tökéletes. Egy héten minimum egyszer idejövünk, ezért remélem, hogy valahogyan átvészelik ezt az időszakot – bizakodott Balázs, aki fogyasztás­ával is segíti kedvenc helyét.

Nemes Mihály nem akarja feladni, amíg nem muszáj, inkább új utakat keres

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary