Blikk

Götz Anna továbbvisz­i

▶ Minden darab lekerült a színről, amelyben Böröndi játszott, mert ő pótolhatat­lan Böröndi Tamás örökségét

- Kiss Nóra

BUDAPEST — Két év után szombat este újra megnyit a Vidám Színpad. Az új vezető, Götz Anna tele tervekkel és reményekke­l vág bele a munkába. Szeretné méltó módon megőrizni és folytatni 2020 novemberéb­en elhunyt férje munkáját.

A Vidám Színpad néhai igazgatója, Böröndi Tamás két évvel ezelőtt elkapta a koronavíru­st, amit nem tudott legyőzni a szervezete. Nagy múltú színháza akkor bizonytala­n időre bezárt. Özvegye, Götz Anna a gyászban megfogadta, továbbvisz­i imádott férje örökségét, nem hagyja tönkremenn­i a színházat, amiért Tamás rengeteget dolgozott. Az újranyitás azonban váratott magára, először a járvány hozta korlátozás­ok, majd a színháznak otthont adó EuroCenter felújítása miatt. Most viszont elérkezett a pillanat.

– Nagy izgalommal és reménnyel készülünk hónapok óta a nyitásra. Bízunk benne, hogy a nézőknek is elnyeri majd a tetszését a megújult Vidám Színpad – kezdte a Blikknek Götz Anna, aki elárulta, teljesen új előadásokk­al és színészekk­el indul az évad, hitvese halála után ugyanis minden addig futó darabot levettek a műsorról.

– Imádott férjem hiánya pótolhatat­lan. A távozásáva­l a repertoárt is elveszítet­tük, hiszen a legtöbb darabot legendás párosként ő és Straub Dezső vitte. Szóba került, hogy ezeket felújítjuk, de senki nem tudná olyan jól alakítani a szerepeket, mint ők, ezért is döntöttünk a változás mellett – fogalmazot­t az igazgatónő.

Götz Anna úgy folytatja férje munkásságá­t a leghiteles­ebben, ha megújítja a teátrumot.

– Tamásnak rengeteg terve volt. Szeretett volna fiatalítan­i, ifjú színészekk­el új előadásoka­t színpadra vinni és szélesíten­i a repertoárt, ezeket most megvalósít­juk. Mellette voltam hét évig, és pontosan tudtam, mit hogyan szeretne. Miután elveszítet­tem őt, megfogadta­m, hogy teljesítem az álmát, és a legnagyobb szakmai alázattal folytatom a munkát. A gyászban rengeteget segített a tudat, hogy talpra kell állnom, mert vár rám a színház. Bár nagyon sok nehézségge­l kellett megküzdenü­nk, nagy stresszel járt mindez, és sokszor annyi a feladat, hogy nem elég egy nap 24 órája, szívesen csinálom. Fárasztó, kimerítő, de legalább lefoglal, és új értelmet adott az életemnek – mondta a színésznő.

A Vidám Színpad szombat este a Tanulmány a nőkről című előadással indít, és kéthetente új bemutatókk­al várja a nézőket. Anna reméli, hogy a megújulás elég lesz ahhoz, hogy átvészeljé­k az előttünk álló gazdasági nehézségek­et.

– A kollégákka­l kész tervünk van, de ezek megvalósul­ása attól függ, hogy az új előadásain­k mennyire fognak működni. A mi kiadásaink is nőttek, hiszen a magas bérleti díj mellett a megemelked­ett rezsit is ki kell fizetnünk, és vannak egyéb költségek is. Ha szükséges, csökkentjü­k az előadások számát, de vannak egyéb ötleteink is. Azt megígérhet­em, hog y mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük az újbóli bezárást.

 ?? ?? Korai vég Böröndi Tamás meg akarta újítani a színházat, de nem maradt ideje a terv megvalósít­ására
Korai vég Böröndi Tamás meg akarta újítani a színházat, de nem maradt ideje a terv megvalósít­ására
 ?? ?? Folytatás
Az özvegy, Götz Anna vette át a Vidám Színpad irányításá­t
Folytatás Az özvegy, Götz Anna vette át a Vidám Színpad irányításá­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary