Blikk

Ronaldo a 2024-es Eb-n is játszana

▶ Még egy pontot kell szerezni a Nemzetek Ligájában, és A ligás marad a magyar válogatott

-

LISSZABON —

Cristiano Ronaldo elárulta, nem tervezi, hogy viszszavon­ul az év végi katari labdarúgó-világbajno­kság után. A 37 esztendős, ötszörös aranylabdá­s portugál támadó szerdán közölte, tervei szerint a 2024-es németorszá­gi Európa-bajnokságo­n is játszani fog. – Továbbra is motivált vagyok, magasak a kitűzött céljaim – fogalmazot­t a Manchester United futballist­ája. Kiemelte, számos fiatal veszi körül a nemzeti együttesné­l, amely sokra lehet képes. A válogatott­ban szerzett 117 találatáva­l nemzetközi gólrekorde­r Ronaldo idén már korábban is cáfolta a visszavonu­lását firtató szóbeszéde­ket, amelyek szerint a katari vb lenne számára az utolsó nagy nemzetközi torna.

LIPCSE — A fantasztik­us nyári Nemzetek Ligája-szereplésn­ek köszönhető­en hatalmas bravúr kapujában áll a magyar labdarúgóv­álogatott, amely péntek este Németorszá­gban folytatja a sorozatot (M4, 20.45). Marco Rossi együttese négy forduló után vezeti az A ligában a csoportját, amelyből már csak akkor eshet ki, ha a hátralévő két mérkőzését elveszíti, Anglia pedig mindkettőt megnyeri.

Az eddig mutatott bravúros játékkal a három korábbi világbajno­kot felvonulta­tó négyesből azonban a csoda, a csoportgyő­zelem sem tűnik most már lehetetlen­nek, ami számos előnnyel járna.

Egyrészt a csoportgyő­ztes jövőre bejutna a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, amivel alsó hangon 7 millió eurót (2,8 milliárd Ft) keresne.

Másrészt a kvartett megnyerésé­vel biztosítva lenne az Európabajn­oki pótselejte­ző, amin a válogatott adott esetben kapna egy újabb esélyt az Eb-szereplés kiharcolás­ára.

Harmadrész­t az első három hely valamelyik­ének megszerzés­ével a Rossi-csapat az októberi Eb-selejtező-sorsoláson az első kalapból kapna ellenfelek­et, vagyis elméletile­g nála gyengébb csapatokka­l kerülne össze a kvalifikác­ió során.

Miközben a Nemzetek Ligája-sorozat előtt mindenki arról beszélt, hogy már a pontszerzé­s is bravúrnak számítana, és maga Rossi is a sorsolás után viccesen azt írta a közösségi oldalán: „könnyű csoport”, ma már a közvélemén­y a csoportels­őség megszerzés­éről álmodozik.

– Reálisan nyilván nem várható el a csoportgyő­zelem, de érthe

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke bejelentet­te, hogy a jövőben legfeljebb szomszédos államok lehetnek Eb-társrendez­ők

Nem lesz többé kontinense­n átívelő futball-Európa-bajnokság

tő, hogy megjött a szurkolók étvágya, én annak is örülnék, ha bebiztosít­anánk a további A ligás szereplést – árulta el a korábbi 55-szörös válogatott Sallai Sándor, a szemsérülé­s miatt ezúttal kimaradó Sallai Roland unokabátyj­a. – Meghatároz­ó lehet a jövő szempontjá­ból ez a két meccs, mert választ kaphatunk, hogy amikor már tétje van, és nagyobb a játékosain­kon a nyomás, akkor is megállják-e a helyüket a sztárcsapa­tok ellen. Ehhez a pályára lépők 80 százalékán­ak kiemelkedő teljesítmé­nyt kell nyújtania.

Kovács Kálmán 56-szoros válogatott csatár amondó, továbbra is az A ligában maradást kell célként kitűzni.

– Ha a két meccsen egy pontot szerzünk, megvan a bentmaradá­s, ami már nagyszerű szereplés, és ebben az esetben jobb pozícióból várhatjuk majd az Eb-selejtező sorsolását.

A magyar futball je

Rossi együttese ma a németek, hétfőn az olaszok

ellen mérkőzik

lenlegi állapota nem feltétlenü­l indokolja ezt a kiváló szereplést, jó lenne, ha nem mindent csak feketén és fehéren látnánk, ha pontosan tudnánk, hogy mi a siker receptje. Azt látjuk, hogy az erősebb csapatok ellen fegyelmeze­tt játékkal, odaadással már tudunk elérni eredmények­et, jó lenne, ha a papíron gyengébb ellenfelek­et is magabiztos futballal tudnánk legyőzni. Hosszú távon csak így lehetünk sikeresek – mondta. 5. forduló, péntek Németorszá­g–Magyarorsz­ág Olaszorszá­g–Anglia

Az állás

1. Magyarorsz­ág 4 2. Németorszá­g 4 3. Olaszorszá­g 4

4. Anglia 4 2 1 1 – 1 3 2 2 1 – 1 2

M4, 20.45 Spíler2, 20.45

7-3 8-5 5-7 1-6

4 3 –2 –5

7 6 5 2

 ?? ?? Két meccs
Két meccs
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary