Blikk

A Fradi focistanői is lilára verték az Újpestet

▶ Az egykori legendák szerint nem lett volna szabad így lejáratni a klubot

-

BUDAPEST — Egyik csapást a másik után kapják az újpestiek mostanában a Fraditól. Szeptember elején a férfifutba­llcsapat mért megalázó, 6-0-s vereséget a Megyeri úton a lilákra az NB I-ben. Szerdán pedig az Újpest női csapata kapott még nagyobb pofont az ősi riválistól, a listavezet­ő Ferencváro­s 16-0-ra nyert. Ez azt jelenti, hogy nagyjából ötpercenké­nt estek a gólok. Azt meg kell jegyezni, hogy az utolsó újpestiek az NB II-ből jutottak fel, és amatőrök, de ez akkor is sokkoló eredmény...

A szurkolók nem is tudják megemészte­ni az újabb gyomrost a zöldektől. „Ez nem más mint egy újabb csengettyű a bohócsipká­nkon. Egy valamire való klub ezt nemhogy nem engedné meg, hanem eszébe nem jutna a nevét és a címerét adni ilyen értelmetle­n marhaságra” – írta kommentjéb­en az egyik lilafehér-drukker a sima Fradi-győzelem után.

„Kaphattak volna akkor már 1885-öt is, hogy valami jó érzés mégis elkapjon minket a számokat látva” – ironizált egy másik, utalva a klub alapításán­ak évére.

Persze szerettük volna megszólalt­atni a IV. kerületiek női csapatának vezetőedző­jét, hogy mit lehet mondani egy ilyen vereség után az öltözőben, de Oroszi Sándor nem akart nyilatkozn­i, és a klubnál sem találtunk bárkit, aki nyilatkozo­tt volna a történtekr­ől...

Annál beszédeseb­bek voltak az Újpest aranykorán­ak megha

A győztes meccs után boldogan fotózkodta­k a ferencváro­si női focisták az ered

ményjelzőn­él

Alig két hete a férfiak megalázó különbségg­el verték

Újpesten a hazaiakat tározó játékosai. Nagy László elismerte, nem igazán követi a női futballt, de ez az eredmény elfogadhat­atlan bárkitől is, akinek a mezén, a szíve felett ott van a klub címere.

– Meglepő és megalázó ez az eredmény – fakadt ki Nagy László, az Újpesti Dózsa olimpiai bajnok labdarúgój­a. – Vízilabdáb­an meg kézilabdáb­an szoktunk látni ilyen eredmények­et. Ott sem szép, de fociban nagyon csúnya. Én megértem, hogy a Fradi jó, mi meg gyengék vagyunk, de tíz gól fölé akkor sem lett volna szabad menni. Még ha az emberek többségét nem is érdekli a női foci, az eredmény akkor is rossz fényt vet a klubra. Egy Fradi–Újpest minden szinten presztízsc­sata,

Dupla öröm

Vágó Fanny játékos-edzőként lehetett részese a fölényes diadalnak – két gólt szer

zett még sakkban is az lenne. Szóval bárkitől kikapunk tizenhat góllal, az egészen más.

Ugyanígy vélekedik a 70-es évek Újpestjéne­k másik meghatároz­ó játékosa, Tóth András is.

– Emlékszem, gyerekként játszottam az Újpesti Pamutban, s tizenöt gólos vezetésünk után lefújták a meccset, mert komolytala­n volt a játék – mondta Tóth.

– Itt is azt kellett volna, csodálom, hogy engedték tovább. Biztos akadtak gondjai az edzőnek, de ennek így nincs értelme. Szomorú, hogy idáig jutott szeretett klubunk. Az Újpest nevét nem lehet, nem szabad így lejáratni.

 ?? ?? Fölény
Fölény
 ?? ?? Zakó
Zakó
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary