Blikk

Beckham eladta a lelkét Katarnak

-

MANCHESTER — Áll a bál David Beckham kör ü l. A z a ngol l ab dar ú gó -v á log atot t eg ykor i c sapat k apit á ny a nyolc számjegyű összeget kap fontban a korábbi NFL-sztárral, Peyton Manninggel együtt azér t, hog y tévés és nyomtatott reklámokba­n a katari futball-világbajno­kságot népszerűsí­tse, de ezért rengetegen bírálják is.

A közel-keleti monarchiát sokan támadták az utóbbi években a stadionok építésénél foglalkozt­atott külföldi munkások embertelen körülménye­i miatt, de azért is, mert az országban korlátozó törvények vonatkozna­k a nőkre, lábbal tiporják az emberi jogokat. A homoszexua­litás illegális, és akár hét évig terjedő

– írta egy kommentelő róla.

„ A pénz erősebb az e sz mé k né l ” – á l l ította egy másik Twitter-felhasznál­ó.

Hiába a kritikák, az a több mint 10 millió font (4,65 milliárd forint) értékű szerződés, hog y a torna nagykövete­ként tevékenyke­djen, biztosan gyorsan meggyőzte a Manchester United, a Real Madrid és a Milan korábbi klasszis futballist­áját, hogy érdemes szerepet vállalnia.

Beckham (jobbra) sokat keres azzal, hogy arcát adja a katari vb-hez

börtönbünt­etéssel is sújtható. És persze a nemzetközi szövetsége­t (FIFA) is ekézték rendesen, hogy ilyen országnak adta a világbajno­kság rendezését.

Beckham és amerikaifu­tballjáték­os kollégája a múlt héten forgatta a vb kampányfil­mjét az Öböl-menti államban. Nagy-Britanniáb­an széles körű kritikákat váltott ki Beckham szereplése reklámarca­ként. A cikkek alatti kommentekb­ől ez derült ki.

„ Beckham elvtelen ember, eladja a lelkét”

 ?? ?? 4,65 milliárd
4,65 milliárd

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary