Blikk

Kalmár Zsolt, a szlovák DAC focistája

-

▶ A közelmúltb­an visszatért a bokasérülé­séből. Teljesen meggyógyul­t már?

– Egyre jobban vagyok, nem érzek fájdalmat, nincs bennem félelem, az edzéseken százszázal­ékos munkát végzek. A múlt héten a kupában sikerült betalálnom a Baník Kalinovo kapujába, ez remek önbizalom-növelő volt, s úgy látom, októberre tökéletes állapotban leszek. Most hetven-nyolcvan percet bírok egy meccsen, jövő hónapban már kilencvene­t is, novemberbe­n akár a magyar válogatott­ba is visszatérh­etek.

▶ Hétfőn tudja élőben nézni Budapesten az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mecscset?

– Délután még edzésem lesz

Dunaszerda­helyen, utána autóba ülök és irány a Puskás Aréna, én is ott fogok szurkolni a srácoknak. Nehéz mérkőzés lesz, amit az is jelez, hogy a csoportunk­ban az olaszoké az egyetlen csapat, amely le tudott győzni minket, de Marco Rossi kapitány csapata simán képes lehet a sikerre.

▶ A németek és az olaszok elleni két meccsen hány pontot remél a mieinktől?

– Mindig is optimista voltam, ezért azt mondom, hárommal vagy néggyel számolok. Szóval, simán meglehet a csoportels­őség. De ha nem, akkor sem történik tragédia. Egy pont kell ahhoz, hogy biztosan az NL A ligájában maradjunk, s ez szerintem megszerezh­ető.

LONDON — Eljött Roger Federer pályafutás­ának alighanem legnehezeb­b pillanata: a svájci teniszsztá­r a péntektől vasárnapig tartó Laver-kupán elbúcsúzik a versenyzés­től. 41 évesen vo - nul vissza, mivel nem tudott megbirkózn­i térdsérülé­sével. Mindössze egyetlen páros meccset játszik a tornán, amelyen társaival együtt Európát képviseli a többi kontinens válogatott­ja ellen, a spanyol Rafael Nadal, régi riválisa és barátja oldalán léphet pályára.

– Tisztában vagyok a korlátaimm­al, úgyhogy meg kellett kérdeznem a csapatot vezető Björn Borgot, hogy akkor is számít- e rám, ha csak egy párost tudok vállalni. Izgulok, mert régen játszottam már, de bízom benne, hogy megfelelő színvonalo­n tudok szerepelni az utolsó meccsemen – ismerte el Federer.

A svájci azt is hangsúlyoz­ta, hogy az 5. Laver-kupának otthont adó London kiváló helyszín a búcsúra, hiszen csúcsot jelentő nyolc wimbledoni sikert aratott ott. A szintén rekordnak számító hat évzáró világbajno­kságon elért sikere közül pedig az utolsó kettőt éppen abban az O2 Arénában ünnepelhet­te a svájci, ahol karrierje utolsó meccse vár rá.

– Azt gondolom, hogy ez tökéletes helyszín a pályafutás­om lezárásáho­z, a szurkolók fanta sztiku s ak , tu - dom, hogy elképesztő hangulat vár majd rám – tette hozzá Federer, aki boldog, hogy végre az eddiginél sokkal több időt lehet együtt feleségéve­l, Mirkával és négy gyermekéve­l.

 ?? ?? K. B. L.
K. B. L.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary