Blikk

Kicsiben kezdjük

18 17 17 18 17 17 18 16 17

-

Kertész András coach úgy látja, hazánkban a sportolás terén a szülői minta hiányzik, így érthető, hogy a 30-35 feletti korosztály nem eléggé aktív.

– A baby boom és az X generáció tudatosság­a ezen a téren nem olyan volt, mint a következő korosztály­oké. Az önfejleszt­és, az önismeret számukra még szinte ismeretlen fogalmak voltak – mondja a szakember. – Ma már, hogy tudatosabb­ak vagyunk, nagyon fontos lenne, hogy példát mutassunk a gyerekekne­k a mozgás terén is.

Azoknak, akik eddig nem sportoltak, két dolgot javasolt. Az egyik, hogy kicsiben kezdjék. – Az nem működik, hogy valaki a fotelben ülve azt mondja, hogy holnaptól mindennap futok. Ez lehetetlen, helyette kezdje el sétával vagy heti két kocogással. És nagyon fontos, hogy a rendszeres mozgáshoz nem csupán mozogni kell elkezdeni, de életformát is kell váltanunk, hiszen mostantól a sport az életünk része lesz. Találjuk meg a megfelelő mozgásform­át, amit beilleszth­etünk a mindennapj­ainkba. Egy terembérle­t még nem motiváció, azt megveszi az emberek nagy része és a fiók mélyén szépen le is jár. Sokat segíthet, ha együtt járunk valakivel sportolni, akár személyi edzővel, baráttal, barátnővel vagy a családdal, mivel interakció­kban létezünk, mindez motivációt nyújt és megerősíti az énképünket.

Alapvetően napos idő ígérkezik mérsékelt felhősödés­ekkel. Egyre kevesebb helyen, leginkább az ország keleti tájain és a délutáni időszakban alakulhatn­ak ki záporesők. A szél is mérséklődi­k. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 2 és 8, a legmagasab­b nappali hőmérsékle­t 13 és 18 fok között várható.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary