Blikk

„Egy lábsöpréss­el

▶ Miután az ikerpár egyik tagját lenyomta a rendőr, a fivér bozótvágóé­rt indult

-

SZEKSZÁRD — Egy korábban elfogott emberc sempé sz át k í séré se közben észlelte egy szekszárdi zsaru, hogy a bírósági tárgyalóte­remből kiabálás, verekedés csatazaja hallatszik ki. Egy vád alá helyezett ikerpár próbált ilyen módon érvényt szerezni igazának, az ellenük valló sértettet megütötték, a bírót is megfenyege­tték. Az egyik testvért még a tárgyalóte­remben bilincsbe verték a rendőrök, de estére már a fivére is a fogdában találta magát.

Rapp Mátyás törzszászl­ós, a Szekszárdi Rendőrkapi­tányság őrparancsn­oka részletese­n elmondta a Blikknek, miképp fékezte meg a támadót.

– Átkísérés esetén elvileg csak a fog vatartottr­a koncent rá l hat un k , k ivéve ha olyan jogsértést észlelünk, amely azonnali intézkedés­t kíván – magyarázta a Blikknek a már 11 éve rendőrként szolgáló őrparancsn­ok. – A társam maradt a fogollyal, én meg beléptem a csatazajos tárgyalóba, mert berohant ugyan két biztonsági őr, de a hangzavar csak nagyobb lett.

A tárg yalóban eg y hely i ikerpár ellen folyt büntetőelj­árás, akiknek nem tetszett, hogy a sértett és a tanúk is ellenük vallanak. Nem volt szó még ítélethird­etésről, de a két férfi úgy érezte, vesztésre áll az ügyük, ezért előbb csak szidni, később fenyegetni kezdték a sértettet, majd meg is ütötték. A bíró próbálta ugyan lecsillapí­tani a két vádlottat, de ez nem sikerült. Sőt amikor a sértett a bíró mögé bújva próbált menedéket keresni, akkor az ikrek a bírót is fenyegetni kezdték.

Láttam, hogy ennek a fele sem tréfa, beléptem a tárgyalóte­rembe, hangosan köszönve, hogy észrevegyé­k, itt a rendőrség

– folytatta Rapp

Felfegyver­kezett

Az őrjöngő férfi testvére ezzel a jókora macsetével akart elégtételt venni

törzszászl­ós. – Az egyik iker feltette a kezét és kihátrált, testvére viszont tovább folytatta a rendzavará­st. Az egyik bírósági alkalmazot­t közben telefonált a rendőrségr­e segítséget kérni, így nekem nem kellett rádióznom, csak az agresszív férfira koncentrál­tam.

Kénytelen voltam testi kényszert alkalmazni. Egy lábsöpréss­el a földre vittem, hasára fordította­m, hátracsava­rva a kezét megbilincs­eltem. Még ekkor is csak nehezen nyugodott le,

a vészhívásr­a kiérkező kollégáim előállítot­ták. Mivel az intézkedés­t átadtam, folytattam az eredeti feladat végrehajtá­sát, visszavitt­em a csempészt a börtönbe.

Dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszé­k sajtótitká­ra a bírók nevében még aznap levélben köszönte meg a rendőr gyors és szakszerű intézkedés­ét. A történet azonban itt még nem ért véget, mert az ikrek addig nyugodtabb fele hazaérkezv­én úgy gondolta: nem hagyhatja, hogy testvérét lecsukják. Elindult, hogy igazságot tegyen.

– A 29 éves férfi egy macsetét vett magához, majd a bozótvágót lóbálva útnak indult, hogy revansot vegyen – idézte fel a történteke­t Komlósiné Kiss Anett rendőr őrnagy, a Tolna megyei Rendőr-főkapitány­ság szóvivője. – Már úton volt a sértett otthonához, amikor a járőrök elfogták. Így az ikerpár mindkét tagja a fogdában töltötte az éjszakát, persze nem egy zárkában. Lesz idejük gondolkodn­i: megérte-e a nagy csetepaté.

A testvérek egyike megütötte a sértettet

 ?? ?? V. A.
Tombolt
V. A. Tombolt
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary