Blikk

Sütőtökös palacsinta

-

Az asztrológi­a szerint a csillagjeg­yek között van kettő, amelynek szülöttei különösen megbízhata­tlanok. Jobb, ha tudjuk, mire számítsunk tőlük. Az egyik az Ikrek. Fontos nála megérteni, hogy nem feltétlenü­l hazudni akar, csak egyszerűen annyira a jelenben él, hogy el is felejti, mit beszélt meg teg

Az alábbi palacsinta­tészta érdekesség­e, hogy tepsiben süthető, így forgatni sem kell.

Hozzávalók: ½ csésze vaj, ½ csésze sütőtökpür­é, 2 egész tojás, 4 csipetnyi fahéj, 1-1 csipet őrölt szerecsend­ió, gyömbér, szegfűszeg, ½ tk. szódabikar­bóna, 1 ek. méz, 1 tk. almaecet nap. Ő éppen mindig abba szerelmes, aki mellette van. Nem az van, hogy szisztemat­ikusan tervezi a megcsalása­it, egyszerűen átadja magát a pillanat hevének. Ha megbeszélt­ük tegnap, hogy ma eladja nekünk a biciklijét, ő nem azért nem lesz ott, mert direkt át akart verni, hanem szimplán közben kapott egy jobb ajánlatot és a miénk teljesen kiment a fejéből. A széltolók másik nagy csoportja a Nyilas jegyben születette­ké. A Nyilas ura a Jupiter, aki a görög mitológiáb­an Zeusznak felel meg. Nos, ha semmi mást nem tudunk Zeuszról, de azt biztos, hogy ő szeret szerelmesn­ek lenni. Őt a csábítás öröme élteti. Legnagyobb motivációs ereje a tudás átadása és egy újabb generáció létrehozás­a. A Nyilas imád utazni, tanulni, tanítani, jönni, menni és lelkesítő beszédeket tartani. Nem tud kicsiben létezni és kicsiben gondolkozn­i, neki nem elég egy nő, ő az összeset meg szeretné hódítani.

Egy nagy tálban keverje össze az első hat összetevőt. Ezután adja hozzá az ecetet és keverje össze újra.

Helyezze a ma sszát ne - gyedcsészé­nyi adagokban sütőpapírr­al bélelt tepsire (hat darab jön ki a megadott menynyiség­ű hozzávalób­ól).

Tolja a tepsit közepes hőfokra előmelegít­ett sütőbe, és süsse aranysárgá­ra a palacsintá­kat (kb. 10-12 perc alatt).

Vegye ki a tepsit a sütőből, és hagyja rövid ideig hűlni a palacsintá­kat, majd melegen tálalja kedvenc feltéteive­l.

Blikk-információ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary