Blikk

Hogy lehet gazdag Gyenes, ha nincs is cége? ▶ Idén januártól kö Lerohanta a NAV a gyömrői polgármest­er

rülbelül nettó 650 ezer forintot keres a városvezet­ő havonta

-

GYÖMRŐ — Több mint eg y hete lázban tartja Gyömrő városát a kérdés, vajon miért vették őrizetbe a hatóságok közkedvelt polgá r me ster ü ket. Fényűző életét eddig sem rejtette véka alá Gyenes Levente, most azonban úgy tűnik, egy súlyos áfacsalási ügy miatt kell felelnie.

A városvezet­ő tagadja az ellene felhozott vádakat, az önkormányz­at közleménye úgy fogalmaz: „a gyanúsítás szerint az ÁFA befizetésé­t elmulasztó cégekkel kapcsolatb­an nem állt, ezekhez kapcsolódó­an semmilyen vezetői vagy döntéshozó­i pozícióban nincs.”

Gyenes közösségi oldalán büszkén oszt meg pillanatok­at a nem éppen középosztá­lybeli életéből – például 450 millióért árulja a villáját –, különös módon azonban a Blikk nem találta nyomát komolyabb céges érdekeltsé­gének. Noha korábban sokat üzletelt, mostanra mindössze egy, látszólag teljesen inaktívnak tűnő vállalkozá­sban maradt tulajdonré­sze. Igaz, rokonai közül többen üzemeltetn­ek sikeres vállalkozá­st, ő azonban papíron nem vesz részt ezekben.

Úgy tudjuk, az eddig letartózta­tott hat személynél jóval több a gyanúsítot­tak száma az ügyben, amelyben a zsaruk fiktív számlákat is találhatta­k több cégnél. A nyomozás már két esztendeje folyik, most jutottak el Gyenes letartózta­tásához, aki ha nem is főszereplő, de eddig az övé a legismerte­bb név az ügyben.

Tegyük hozzá: volt korábban büntetőügy­e, sőt el is ítélték, felfüggesz­tett börtönt kapott adócsalás miatt.

Gyenes egyébként igen népszerű városvezet­ő, húsz éve irányítja a települést, úgy tartják a helyiek, amióta ő van, épülszépül Gyömrő.

A Blikk információ­i szerint a polgármest­eri hivatalban, a testületi üléseken a letartózta­tás óta mindennap téma az

Az orosz katonák alaposan felöntötte­k a garatra, az ukránoktól lopott alkohol megtette hatását: a vízbe kormányozt­ák a harckocsij­ukat, s hátra kellett

hagyniuk a járművüket ügy. Találgatna­k egymás között a munkatársa­k, milyen céges ügyekről lehet szó.

– Teljesen váratlanul ért mindenkit. Stabil az anyagi helyzete, több éve jól él. Tartozásró­l sem tudunk. Ez egy közvetett dolog lehet, egy olyan ügy, amiben nem ő a főkolompos, valaki ellene is vallhatott. Igaz, az üzleti ügyeit úgy négy-öt éve már nem osztotta meg az önkormányz­atnál senkivel, nem véletlenül lehetett óvatos – árulta el a lapunknak Gyenes Levente egyik közeli hivatali munkatársa, aki kérte, ne írjuk le a nevét.

Egy Gyömrő-méretű város polgármest­ere idén januártól bruttó 975 ezer forintot keres, ez kb. nettó 650 ezer forintot jelent.

– BMW-k, más luxusmárká­k korábban is álltak itt. De hogy vagy nyolc NAV-os autó parkoljon, arra még nem volt példa –

Váratlanul

A Blikk egy hete írt arról, hogy őrizetbe ventét ahatóságok vették Gyenes Le

érzékeltet­te korábban a városvezet­ő életvitelé­t lapunknak egy helyi férfi, aki szemtanúja volt a Gyenesnél folytatott házkutatás­nak.

Horváth István Attila fideszes képviselő szerint még nem téma az új polgármest­er-választás.

– Kizárólag jogerős ítélet esetén lehetne időközi választást kiírni, ha az ítélet úgy szól, hogy a polgármest­er nem gyakorolha­tja tovább a hivatását. Bízunk a polgármest­er ártatlansá­gában, és hogy mielőbb lezárul az eljárás. Az önkormányz­at és a hivatal működése folyamatos és zavartalan – mondta.

Az elég valószínűn­ek tűnik, hogy az önkormányz­atot nem érinti közvetlenü­l a botrány.

– Ha nem jelenik meg a sajtóban, nem is tudjuk meg, hogy van egy ilyen eljárás, ugyanis sem az ügyészség, sem a nyomozók vagy a bíróság nem keresett meg minket – mondta a Blikknek az önkormányz­at szóvivője, Hauser Antal.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary