Blikk

Rogán: 446 millió Továbbra is népszerű ajándék a Puskás-labda?

- F. L.

BUDAPEST — Toronymaga­san Rogán Antalnak volt a legjövedel­mezőbb éve tavaly a kormányban. A minisztere­lnök kabinetfőn­öke 446 millió forintról számolt be a kormányzat­i honlapon fellelhető információ­k alapján. A G7 gazdasági portál szerint a miniszter a 2015-ben bejegyzett találmányá­nak, egy elektronik­us aláírási technológi­ának köszönheti a listavezet­őséget, hiszen 408 millió Ft-ja ebből származott. A kabinetből a második helyen jócskán lemaradva a korábban a paksi ügyekért felelős Süli János áll, akinek éves fizetése meghaladta a 73 millió forintot, továbbá érkezett 6 millió egyéb jövedelme is.

A képzeletbe­li dobogó harmadik fokára 68 millió forinttal Vitézy Dávid államtitká­r állhat fel, aki tavaly még a Budapesti Fejlesztés­i Központot vezette. A G7 megjegyzi: vezérigazg­atóként és felügyelőb­izottsági tagként havi bruttó fizetése két és fél millió forint volt, így az éves jövedelme 30 millió forint lett volna. A nagyobb bevétel feltehetőe­n az elmúlt esztendő során örökségből származott.

A lista szerint Orbán Viktornál 27-en jártak jobban, a minisztere­lnök 32 millió forintot keresett.

Aki

Szijjártó Péter külgazdasá­gi és külügymini­szter

▶ Nyolc éve van hivatalban, mi volt az első meghökkent­őbb intézkedés­e az elmúlt időszakban? – Az egyik első ilyen intézkedés az lehetett, amikor a protokollr­aktárat lecseréltü­k, és a különböző porcelánok helyét átvették a Puskás Ferenc nevéhez kötődő labdák, mezek és ajándéktár­gyak. A külügyi protokollb­an fontos helye van az ajándékozá­snak, amire általában a tárgyaláso­kat követően kerül sor, és tapasztala­tból mondhatom, hogy a külügymini­szter-kollégák sok helyen őszinte, gyermeki örömmel fogadják a Puskás-labdákat.

▶ Cserébe is focis tárgyakat kap? – Igen. Hozzá kell tenni, hog y most már gyakorlati­lag a nemzetközi vagy az európai szövetségn­ek nincs olyan tagszervez­ete, ahonnan ne lenne meg mondjuk egy adott ország válogatott­jának meze, Szijjártó felirattal, 30-as vagy 10-es számmal. ▶ Melyiknek örült a legjobban?

– Mindegyikn­ek természete­sen, de a legmaradan­dóbb talán az volt, amikor az egyik szomszédos ország házelnöke – aki közismerte­n titkosszol­gálati háttérrel is rendelkezi­k – két komplett szerelést adott nemzeti válogatott­ja színeiben a gyerekeimn­ek. Az akkor hétéves Petinek „Péter 7”, a négyeszten­dős Patriknak pedig „Patrik 4” felirattal, ráadásul minden méret pontosan stimmelt. Mondtam is neki, mennyi mindent tud rólam, mire ő annyit mondott, elképzelés­em sincs, hogy mennyit...

 ?? ?? válaszol:
válaszol:
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary