Blikk

Kesztyűtar­tóban találták meg

ga fővárosba, Brüszelbe az unokája vitte a néni maradványa­it

- L. E.

BUDAPEST — Hazudik, aki azt állítja: még soha nem gondolkozo­tt el rajta, mi történik halála után a földi maradványa­ival. Némelyek a koporsós temetésre, mások a hamvasztás­ra esküsznek. Azt már soha nem tudjuk meg, hogy a Belgiumban 72 évet megélt Abigél néninek mi volt az utolsó kívánsága, de az szinte biztos, nem olyan jövőt szánt porainak, mint ami végül jutott neki.

Az elképesztő történet egy álmos, nyár végi napon, egy budapesti autókeresk­edésben indult, majd Brüsszelbe­n ért véget. Főszereplő­je – persze szegény Abigél nénin kívül – Balló Márton autókeresk­edő, vagy ahogy ismerik, Marci, a fekete sztorit elsőként megíró totalcar.hu újságírója. A munkanap közepén éppen az ebédjét falatozta, amikor munkatársa, András egy dobozkával lépett elé, amit egy Belgiumból vásárolt kocsi kesztyűtar­tójában talált. Első ránézésre egyikük sem tudta, mit tartanak a kezükben.

– Akadtak tippjeink, talán bonbont, tengeri sót, esetleg kábítószer­t rejthet az aprócska skatulya. Volt mellette egy papírfecni is. Némi vizsgálódá­s után rájöttünk, hogy az importált Skoda kesztyűtar­tója bizony emberi hamvakat rejt – idézte fel lapunknak

Díszes csomagolás

A megtalálók találgatta­k, mit rejthet a doboz, bonbont, tengeri sót, de aztán kiderült, hamvakat

a nem mindennapi történetet az újságíró.

Ekkor óriási agyalás kezdődött, hogy mit is kezdjünk a nem mindennapi csomaggal. Végül riasztotta­m a rendőrsége­t.

Nagyon segítőkész­ek voltak, azt javasolták, hogy első körben értesítsem az adott ország nagykövets­égét, aztán őket is tájékoztas­sam a fejleménye­kről.

A nap további része és másnap délelőtt is feszült várakozásb­an telt az autókeresk­edésben. Fél szemmel mindenki a telefont figyelte, várták, hogy jelentkezz­en a nagykövets­ég ügyintézőj­e. Ez azonban nem történt meg, így Marci újra tárcsázta őket.

– Annyit kiderített­ek, hogy a néhai Abigél néni 2015-ben hunyt el. Ekkor fogtam fel:

nem kizárt, hogy a hamvak hét éve a Skodában lehettek. Megrázó felismerés volt. Ezután megkérdezt­em, hogy eljön-e valaki a hamvakért. A válasz nemleges volt,

így felajánlot­tam, hogy akkor mi elvisszük a nagykövets­égre, pont van egy halottasko­csink – foytatta. – Erre azt felelték, hogy kegyeletsé­rtő lenne a hamvakat egy autó anyósülésé­n utaztatni. Elég abszurd válasz volt a tények ismeretébe­n.

Közben a fiatalembe­r a legnag yobb közösségi oldalon megpróbált­a felvenni a kapcsolato­t Abigél néni rokonaival, ők azonban nem válaszolta­k a megkeresés­ére. A forgalmi és a kocsiban hagyott teme

Az önkéntesek szeptember­ben is

folyamatos­an szedték a szemetet tési meghívó alapján egyértelmű­nek tűnt, hogy az urnát a hölgy fia hagyhatta hét évig a kesztyűtar­tóban.

– Nem sokkal később telefonált­ak a nagykövets­égről, Brüsszelbő­l választ kaptak végre.

Valaki már el is indult a hamvakért, nemsokára náluk lesz. Így is történt, két óra múlva egy úr kopogtatot­t és közölte: a nagymamájá­ért érkezett. Mi pedig átadtuk neki az urnát

– mesélte a Blikknek Balló.

Azt már csak remélni tudjuk, hogy Abigél néni porai méltó helyre kerültek és unokája nem felejtette a repülőn vagy épp egy autó kesztyűtar­tójában.

 ?? ??
 ?? ?? Mi lehet ez? Az autókeresk­edők először nem tudták, mit rejt a skatulya
Mi lehet ez? Az autókeresk­edők először nem tudták, mit rejt a skatulya
 ?? ?? Elállt a lélegzete Balló Marci hosszas ügyintézés után rálelt az unokára
Elállt a lélegzete Balló Marci hosszas ügyintézés után rálelt az unokára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary