Blikk

Gipszben áll színpadra Halász Judit

▶ Módosított­ák az állapota miatt a darabot, amelyben egyébként is baleset éri

-

A Kossuth- és Jászai-díjas Halász Judit már várja,

hogy lekerüljön a gipsz

BUDAPEST — Még a darabjába is bekerült a balesete! Mint megtudtuk, Ausztriába­n, egy kirándulás során szenvedett balesetet Halász Judit, akit a hely i kórházba szállított­ak. Itt kiderült, hogy a Kossuthés Jászai Mari-díjas színésznő olyan balszerenc­sésen lépett, hogy eltört a lába. A népszerű művész azonban már javában szerepel a Vígszínház Bella Figura című darabjában, amely így némi változtatá­st igényelt. Yasmina Reza művét Török Ferenc rendező hozzáigazí­totta Halász állapotáho­z. A színésznő a Blikk megkeresés­ére elmondta, a gipsz hamarosan lekerül a lábáról, ám mivel a közönség jól fogadta a szituációt, még az is elképzelhe­tő, hogy az augusztusi baleset emléke a darab része marad.

– A nyaralás utolsó napján sikerült balesetet szenvednem. Egy télen sípályakén­t működő helyen voltunk, és sajnos a lejtőn lefelé egy kavicson elcsúsztam. Akkor még nem is gondoltam, hogy nagy a baj, mert nem fájt annyira, ám az ottani kórházban csináltak CT-t és röntgent is, ami egyértelmű­en mutatta a törést. Szerencsér­e nem mozdult el a csont, de itthon kaptam egy szép kis gipszet, ami néhány nap múlva már le is kerül – mesélte a Blikknek a színésznő, aki azt is elárulta, a Vígszínház darabjában amúgyis egy balesetet szenvedett nagymamát alakít. – Csak apró változtatá­sra volt szükség, az általam alakított karaktert ugyanis elüti egy autó, de így nem a színpadon esem össze, amit akadályozn­a a gipsz, hanem a színfalak mögött. Remélem, sikeres lesz az előadás, és ha igen, még az is lehet, hogy a változtatá­sokat és a színpadon a gipszet is megtartjuk – nevette el magát.

Halász Judit persze nem tagadta, várja, hogy lekerüljön a kötés a lábáról és végre rendesen mozoghasso­n.

– Nincsenek fájdalmaim, ez valószínűl­eg annak köszönhető, hogy nem mozdult el a csont. Ha nem mondják, hogy el van törve, talán el sem hiszem. A gipsz azonban okoz nehézségek­et, mert így nagyon kényelmetl­en az alvás és nehézkesek az olyan mindennapo­s dolgok is, mint mondjuk a fürdés – magyarázta a színésznő, akit máshol is lehet látni begipszelv­e.

A g yerekdalai­ról is közismert és szeretett művésznő ugyanis már négy koncertet is adott az elmúlt hetekben.

– Nálam egyáltalán nem volt az reális opció, hogy lemondjam a koncertet, hiszen 4-5-6 éves gyerekekne­k ha megígé

A Bella Figurába bekerült Halász Judit (jobbról, mellette Stohl András és Petrik Andrea) sérülése, módosí

tották a darabot rik, hogy láthatják Halász Jutkát, akkor olyan nincs, hogy Halász Jutka cserben hagyja őket és nem megy el a fellépésre – jelentette ki.

 ?? ?? Módosítás
Módosítás
 ?? ?? Türelmes
Türelmes
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary