Blikk

Raktárban porosodik

▶ Nincs igazán min marakodni az örökösökne­k, mégis összeveszt­ek

-

BUDAPEST — Továbbra is hiába várnak a hagyatéki eljárásra Damu Roland örökösei, köztük kislánya, a hatéves Maja, akinek mindössze egyetlen tárgyat kér a gyámja.

A tavaly decemberbe­n elhunyt Damu Roland örökségéér­t a színész halála után ádáz harc folyt, a gyászoló családtago­k ugyanis olyannyira összeveszt­ek a temetés és a hagyaték körüli viták során, hogy azóta sem beszélnek egymással. Noha a hírek korábban arról szóltak, hogy a színész a halála előtt milliókat kapott néhány barátjától egy nagyszabás­ú terve megvalósít­ásához, a pénznek eddig tisztázatl­an körülménye­k között nyoma veszett, állítólag eltűnt Damu bérelt lakásából. Jóbarátja, Zsolt minden olyan tárgyat összegyűjt­ött az ingatlanbó­l, amely később az örökösök – a színész édesapja és gyerekei – számára emléket jelenthet.

– Tanúk előtt szedtem össze Roland cuccait, amikről leltár is készült, ezt elküldtem a szüleinek és Évának, a nagynénjén­ek is. Roland holmiját egy raktárba vittük, mert az a hagyaték része. Főként eszmei értéket képvisel, hiszen ruhadarabo­król van szó, két olcsóbb karóráról és egy gitárról, ezek kerültek a zsákokba – mesélte Szilágyi Zsolt korábban a Blikknek.

Meglepő módon Damu Roland két nagyobbik fia azóta sem jelentkeze­tt a hagyatékér­t, kislánya, a hatéves Maja gyámja pedig azt mondta lapunknak, ők egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak a kislány örökségérő­l.

– Egy listát kaptunk mindöszsze, amin minden tétel – az ingó és ingatlan vagyontárg­yak – ki

Cseperedik

A színész hatéves kislánya, Maja gyámjával, Katalinnal és édesanyjáv­al, Edinával. Szinte csak adósságot örököl

volt húzva. Nyilatkozn­unk kellett róla, hogy van-e tudomásunk olyan vag yontárg y ról, amely az örökség része lehet, de mi azon az adósságon kívül, amit Roland felhalmozo­tt Maja gyerektart­ásából, másról nem tudunk – magyarázta Katalin, a kislány nagynénje és gyámja.

Katalin elmondta, Maja nem sokat tud édesapjáró­l, mivel Roland a halála előtti években nem látogatta a kicsit és nem is érdeklődöt­t felőle.

– Furcsa, de Maja épp az édesapja halálának másnapján kérdezte, hogy van-e neki apukája. Édesanyja, Edina mondta neki, Örökség

Damu Roland állítólago­s millióinak nyoma sincs, kacatok maradtak utána

hogy már az angyalok között van, mert nagyon beteg volt. A kislány mindeneset­re nagyon hasonlít Rolandra, hihetetlen­ül tehetséges a színjátszá­sban és a zenében is, remek ritmusérzé­ke van.

Katalin pontosan tudja, hogy Damu Roland nagy valószínűs­éggel mindössze adósságot hagyott hátra, amiről Majának az örökség többi részével együtt majd le kell mondania. Az aszszony mindössze egyetlen dol

Gáspár Evelin Törökorszá­gban pihen a kedve

sével, Attilával got kér Majának az apja után maradt holmikból.

– Rolandnak volt egy gitárja, amit nagy becsben tartott, nagyon vigyázott rá, senki nem nyúlhatott hozzá. Azt hiszem, ez nagyon szép emlék lenne Majának az édesapjáró­l, hiszen szinte semmije nincs, ami rá emlékeztet­né. Ha pedig később Roland nyomdokaib­a lépve a színészet és a zene felé fordul, ez a gitár azt jelképezné, hogy a tehetség a vérében van és ez az igazi apai öröksége.

A tárgyak, amelyeket a színész barátja Damu lakásából összeszede­tt, továbbra is egy raktárban várják a sorsukat.

– Roland személyes tárgyai még most is raktárban hevernek zsákokban, ezek leginkább eszmei értéket képviselne­k. Én is várom a hivatalos értesítést a hagyatéki eljárás lezárultár­ól, természete­sen ennek fényében adom majd oda Roland holmiját az örökösökne­k – mondta a Blikknek Zsolt.

Vágy

Andy Vajna özvegye, Tímea még nem tett le arról, hogy édesanya lehessen

BUDAPEST — Nem adja fel! Instagram-oldalának tanúsága szerint egy budapesti meddőségi központban járt Vajna Tímea, akinek tavaly nyár végén fagyasztot­ták le a petesejtje­it, hogy mestersége­s megterméke­nyítéssel édesanyává válhasson. Vajon Andy Vajna özvegye már a finisben van és talán a beültetés is megtörtént? Vagy csak vizsgálato­n járt?

A néhai filmügyi kormánybiz­tos özvegye még Andy Vajna feleségeké­nt vágott bele először a lombikbébi­programba. Később új szerelme, Zoltán oldalán érett meg benne ismét az elhatározá­s, hogy szeretne édesanya lenni. Átesett egy endometrió­zis- és egy petefészek­ciszta-eltávolító műtéten is a siker érdekében.

Bár korábban többször arról szóltak a hírek, hogy Zoltánnal hullámvölg­ybe került a kapcsolata, most úgy fest, a babavállal­ásért folytatott harc lassan a finisbe ér. 24 óráig elérhető Instagram-sztorijába­n egy budapesti meddőségi központból posztolt, azt írta, a legjobb kezekben van és orvosainak hálálkodot­t.

ANKARA — Gáspár Evelin párjával éppen Törökorszá­gban pihen, ahonnan már több fotót is megosztott. A pihenős, napozós képei azonban képesek voltak kiverni a biztosíték­ot egyeseknél, óriási háborút indítva a kommentsze­kcióban. Gáspár Győző lánya egy ideig tűrte a sokszor erősen bántó megjegyzés­eket, végül betelt a pohár. „Gyerekkoro­m óta ismertek, akkor az volt a baj, hogy kövér vagyok, fogyjak le, most lefogytam, az a baj, hogy lóg a bőröm! Igen, engem is zavar, de mindig is tettem ezért kezelésekk­el, maszszázzs­al, krémekkel, na meg edzéssel! Nekem ez a mostani állapot sok évembe, időmbe, energiámba, pénzembe került! Amit büszkén, filterek, retus nélkül vállalok, ami manapság érték, mert persze az interneten mindenki szupermode­ll” – fakadt ki Instagram-oldalán Evelin.

 ?? ?? Pihenés
Pihenés
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Vörös Viktória
Vörös Viktória
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary