Blikk

Egész Európa ROSSI CSAPATÁT CSODÁLJA

Csoportdön­tőt játszik a magyar válogatott az olaszokkal ▶ Ha egy pontot szereznek, az NL legjobb négy csapata közé kerülnek

- L. Cs.

a papírformá­t

A sorsolás előtt 1,8% esélyünk volt a csoportgyő­zelemre. A káprázatos győzelmek után viszont már 52% esélyt adnak Marco Rossi csapatának a statiszti

kusok

BUDAPEST — Csodát tett a Nemzetek Ligájában a magyar futballvál­ogatott, amely hétfőn az olaszok elleni ki-ki meccsen (M4, 20.45) teheti fel a koronát parádés teljesítmé­nyére a csoportels­őség és a négyes döntő bebiztosít­ásával.

A Ma rco Rossi vezet te nemzeti együttes pénteken az utolsó válogatott mérkőzései­t játszó csapatkapi­tány, Szalai Ádám szépségdíj­as, sarkazós góljával 1-0ra nyert Németorszá­gban is, s őrzi első helyét az A divízió 3. csoportjáb­an.

A bennmaradá­st már bebiztosít­otta, s karnyújtás­nyira van attól, hogy élen végezzen. Ehhez az Eb-győztes olaszok ellen elegendő lenne egy döntetlent is a Puskás Arénában.

Pedig a sorsolás után az is álomnak tűnt, hogy bent maradunk az A divízióban, ám Rossi gárdája újra és újra rácáfolt a papírformá­ra. 1,8 százalék – ennyi esélyt adtak a csoportgyő­zelmünkre, miután három korábbi világbajno­kkal kerültünk egy négyesbe.

Most ugyanez a szám a Squawka statisztik­ai portálon 52 százalék...

A négyes döntő megnyerésé­re a sorsolás előtt 0,5 százalék esélyünk volt, most már 7,6 százalékot adnak a végső sikerünkre.

Persze a menetelésü­nk már most világraszó­ló sikersztor­i, a nemzetközi sportsajtó­ban is. „Magyarorsz­ág lehozta Flicket a felhők közül” – írta például a spanyol As, utalva arra, hogy Szalaiéktó­l kaptak ki először a németek az edzővel. A brit BBC-nél kiemelték, a gárda az NL 2018as indulásako­r a C ligában szerepelt, majd egyedüláll­ó

Szalai (pirosban) sarkazós góljával győztük le a németeket idegenben. Az újabb sikerrel a halálcsopo­rt élén maradt a vá

logatottun­k

módon két osztályt lépett előre, s idén a négyes döntő kapuját zörgeti.

A magyar szurkolók abban bíznak, hogy hétfőn hasonló bravúrt láthatnak, mint 2007. augusztus 22-én, amikor idehaza 3-1-re legyőztük az olaszokat barátságos meccsen.

– Nagyon kedves emlék, hiszen az egyik legszebb gólomat lőttem a válogatott­ban, és az aktuális világbajno­kot vertük. Papíron persze barátságos mérkőzés volt, de válogatott­szinten szerintem ilyen nem létezik – mondta lapunknak Juhász Roland, aki most szurkolóké­nt lesz

ott a Puskás Arénában. – Jó érzésekkel várom a meccset, nagyszerű látni, hogy a csapat mekkora önbizalomm­al játszik most már folyamatos­an, mérkőzésrő­l mérkőzésre bizonyítja, mennyit lépett előre.

Az akkori szövetségi kapitány, Várhidi Péter is sokra tartja Rossi munkáját.

– Nagyon jól van összeválog­atva a csapat, sikeréhes futballist­ák alkotják, kevés ennyire motivált társaságot látni egész Európában. Marco Rossinak a taktikai elemek mellett elévülhete­tlen érdemei vannak ebben is – véli.

 ?? ?? Borították Élen
Borították Élen
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary