Blikk

Élete végéig Sallai fejében marad a fémlemez

▶ Szemgödörc­sonttörése után már otthon lábadozik a válogatott futballist­a

-

FREIBURG — Ha nem jön közbe semmi, akkor hamarosan elkezdheti a könnyített edzéseket Sallai Roland, akit szemgödörc­sonttörése után két hete műtöttek meg Németorszá­gban. A német első osztályú Freiburg mag yar válogatott labdarúgój­a otthonában lábadozik az operációt követően.

– Azt még nem lehet tudni, Roli mikor léphet újra pályára tétmeccsen, de a laza mozgást már elkezdheti. Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van – árulta el lapunknak Sallai Tibor, a focista édesapja. – De ez teljesen természete­s ilyen sérülés és orvosi beavatkozá­s után. Szerencsér­e különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulh­atott volna, hogy roszszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekbe­n.

Kettős látás

Sallai már sokkal jobban van, de még mindig kettős látás zavarja a bal szemét

Szeptember 3-án a Bayer Leverkusen–Freiburg bajnoki ötödik percében történt, hogy egy labdáért vívott harcban Jonathan Tah arcon rúgta a magyar támadót. Sallait hosszas ápolás után, hordágyon vitték le a pályáról, majd kiderült, arccsonttö­rést szenvedett.

Rossi (bal körben) 1993 és 1995 között focizott együtt Mancinival a Sampdoriáb­an

BUDAPEST — Meglehetős­en érzelmes meccsre készül Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Hétfőn Olaszorszá­g lesz az ellenfél, így hazája ellen kell felkészíte­nie a nemzeti csapatot. Ráadásul a másik kispadon az egyik legjobb barátja, korábbi csapattárs­a, Roberto Mancini fog ülni.

Rossi 1993 és 1995 között 25 bajnoki meccsen szerepelt a Sampdoriáb­an, ekkor focizott

A családtago­k az esetet látva a tévében nag yon megije dte k , hog y ko - moly a baj, még az is felvetődöt­t bennük, hog y Roland elveszthet­i a látását. Annyira szerencsér­e nem volt nagy a baj, de kiderült, a bal szemgödrén­ek alsó részéből tört le több kisebb darab. Az első vizsgálato­k után úgy tűnt, hogy nem kell műteni a futballist­át, öszszeforr­hat magától a csont, aztán mégis amellett döntöttek a szakembere­k, hogy elvégzik az operációt. A lepattant együtt Mancinival. Az akkori genovai csapatban olyan kiválóságo­k szerepelte­k még, mint Ruud Gullit, David Platt, Gianluca Pagliuca vagy Pietro Vierchowod.

Júniusban már összefutot­t a két jóbarát. Akkor Cesenában ráztak kezet a Nemzetek Ligájamecc­s előtt.

– Annyira nyugodtan nem várom ezt a mérkőzést, de ő sem lehet nyugodt. Mindeneset­re neki több minőségi játékos áll csontszilá­nkokat kellett megerősíte­ni, összekapcs­olni egy kis fémlemezze­l.

– Ez a fémlap most már élete végéig ott lesz a fejében, azután sem fogják kivenni, ha összeforro­tt a csont – árulta el az édesapa. – Azt mondták a szakembere­k, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a párendelke­zésére, mint nekem. Ami biztos, az olaszok tisztelnek minket, s ennek nagyon örülök – mondta akkor Rossi.

Mancini sem maradt el a dicsérő szavakkal júniusban:

– Kiváló kapcsolato­t ápolok Marco Rossival. Annak idején a csapattárs­am volt. Ha jól emlékszem, én hívtam akkoriban a Sampdoriáh­oz.

Ő jó edző és remek ember, aki iszonyatos­an komoly munkát végzett a ma

Beavatkozá­s

A focista szemgödörc­sontjába egy fémlapot ültettek

lyán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozá­s egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtere­ken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetekto­ros kapuk. Így majd mindig előre szólnia kell az ellenőrzés­eknél, hogy fémdarab van a testében.

Riválisok

A két válogatott első mecscse után Mancini (jobbra) örülhetett, mert csapata 2-1re nyert. Rossi reméli, ezúttal legalább egy pontot szerzünk gyar válogatott­al, ezt be is bizonyítot­ta a tavalyi Európa-bajnokságo­n és legutóbb az angolok legyőzések­or – mesélte az olasz kapitány.

A remek kapcsolatu­kra jellemző, hogy Marco Rossi, amikor még a Budapest Honvéd edzője volt, 2013-ban Magyarorsz­ágra hívta az olasz edző fiát, Andrea Mancinit, aki 11 meccsen szerepelt az NB I-ben.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Csapattárs­ak
Csapattárs­ak
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Kiss B. László
Kiss B. László
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary