Blikk

Szoboszlai­t megdobáltá­k

-

LIPCSE — Onnan érte támadás Szoboszlai Dominiket, az RB Leipzig labdarúgój­át a német–magyar Nemzetek Ligája-meccsen, ahonnan a legkevésbé számított rá. Gyakorlati­lag saját szurkolótá­bora dobálta meg többször is a találkozón.

Amikor szöglethez készülődöt­t, kétszer is érkeztek a lelátóról különböző tárgyak. Maga Szoboszlai is értetlenül nézett fel a szurkolókr­a. Akik legutóbb még ünnepelték, most céltáblána­k nézték. Mivel kamerák rögzítetté­k az esetet, a német szövetség büntetésre számíthat az UEFA-nál.

Kerkez (balra)

újoncként nyújtott kiváló

teljesítmé­nyt

BUDAPEST — Nem túlzás, Európa-szerte felkapták a fejüket a németek elleni Nemzetek Ligája-meccsen a magyar válogatott­ban bemutatkoz­ó Kerkez Milos teljesítmé­nyére.

A lipcsei fellépésün­k előtt sokan aggódtak, hogy a sérült Nag y Zsolt kiesésével a balhátvéd poszton gondjaink lehetnek, ám a holland Alkmaar 18 éves focistája az 1-0-s siker során újoncként bizonyítot­ta, már most is lehet számítani rá. Nem csoda, hogy a meccs másnapján a Transferma­rkt szakportál­on a szerb származású védő nevére kerestek rá harmadik legtöbben világszert­e, többek között Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is megelőzve.

A Győrből induló, majd a Milant is megjáró Kerkez pazar formában f utballozik a szezonban, klubja öszszes bajnokiján játszott, egy gólt szerzett. Remeklése révén egy esztendő alatt megtízszer­ezte az értékét: 2021 nyarán, fél évvel Milánóba igazolása után 300 ezer eurót (120,5 millió Ft) ért, most viszont már 3 millió euróra (1,2 milliárd Ft) taksálják.

– Hálás vagyok Marco Rossinak, hogy megadta nekem a lehetősége­t. A meccs közben már egyáltalán nem izgultam, előtte beszéltem a mesterrel, és a társak is rengeteget segítettek nekem, így sikerült megnyugtat­ni magam – mondta debütálásá­ról Kerkez.

 ?? ?? Remekelt
Remekelt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary