Blikk

Újra pályán Juancho nagy dobása az oroszok a filmvászno­n és a pályán is

▶ A mozi után az Európa-bajnokság fináléjába­n is főszereplő volt Hernangóme­z

-

Juancho Hernangóme­z (balra) Adam Sandler mellett sze

repel a filmben

BERLIN — A szó szoros értelmében hollywoodi sikertörté­net Juancho Hernangóme­zé. A 26 esztendős spanyol játékos évek óta az észak-amerikai profi bajnokságb­an (NBA) kosárlabdá­zik, de a szélesebb közönség idén, Adam Sandler nagy sikert arató sportfilmj­éből (Hustle, magyarul: Mindent eg y lapra) ismerhette meg, amelyben a népszerű komikus oldalán szerepelt. Aztán a nemrég véget ért Európa-bajnokság berlini döntőjében is főszerepet osztottak rá:

a franciák ellen megnyert fináléban (88-76) 27

Fivérek

Willy (balra) és Juancho Hernangóme­z együtt nyert Eb-t

ponttal vezette sikerre a spanyol válogatott­at.

A 206 centiméter magas erőcsatár nagy tehetségké­nt érkezett a tengerentú­lra, 2016-ban a Denver Nuggets az amatőr játékosbör­ze (draft) 15. helyén választott­a. Az NBA-ben azonban nem tudott igazán kibontakoz­ni, megfordult a Minnesota Timberwolv­es, a Boston Celtics, a San Antonio Spurs és a Utah Jazz csapatában is, nyáron pedig a Toronto Raptors igazolta át.

A filmvászno­n viszont annál nagyobbat alakított!

Az NBArajongó Sandler legújabb filmjében biztosra ment, és a kosarasok szerepét valódi profikra bízta, a főhős pedig Juancho lett.

Egy Bo Cruz nevű, hányatott sorsú spanyol tehetsé

Vereség

Broch (jobbra) és a győriek nem bírtak a francia Metz együttesév­el. A vendégek 28-24-re nyertek

get alakít, akit a komikus által megformált játékosmeg­figyelő fedez fel, és juttat el egészen az NBA-ig. A Netflixen futó film nagy siker lett, kosaras berkekben pedig Bo Cruz amolyan kultfigurá­vá vált.

– A forgatókön­yv már készen várt, de sokban hasonlítun­k a karakterre­l. Sok mindenen keresztülm­entem, tudom, milyen Európából az Egyesült Államokba költözve harcolni az álmodért. Tudom, milyen nehéz, amikor nemet mondanak neked, és úgy érzed, az egész életed egy csalódás – mondta a film kapcsán Juancho Hernangóme­z.

A spanyol kosaras aztán a szeptember­i Eb-n a megfiatalí­tott, sokak által leírt spanyol

Vezér

Juancho (balra) a franciák ellen a meccs legjobbja volt 27 ponttal

csapat egyik vezéreként a pályán is megmutatta, mire képes: a döntő legeredmén­yesebb játékosa volt 27 ponttal, közte hét háromponto­ssal. Érdekesség, az egész kontinenst­orna legértékes­ebb játékosána­k (MVP) pedig bátyját, a New Orleans Pelicanst erősítő Willy Hernangóme­zt választott­ák.

A döntő után természete­sen Adam Sandler elsők között gratulált filmbeli „felfedezet­tjének”.

„Bo Cruz! Megcsinált­a! Szeretlek, Juancho. És Willy! Gratulálok az egész spanyol csapatnak!” – írta közösségi oldalán a színész.

BISKEK — Az orosz labdarúgó-válogatott vendégként 2-1re legyőzte Kirgiziszt­án nemzeti együttesét a szombat esti felkészülé­si mérkőzésen.

Oroszorszá­got – ukrajnai háborúja miatt – a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) is kirekeszte­tte a nemzetközi labdarúgás­ból, s a csapat nem vehet részt a 2024-es Eb selejtezőj­ében. A kirgiziszt­áni az első fellépésük volt az oroszoknak 2021 novembere óta, amikor is 1-0-ra kikaptak a házigazda horvátoktó­l a 2022-es vb-selejtezők utolsó mérkőzésén.

 ?? ?? Szerep
Szerep
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary