Blikk

Nadal is megsiratta Federert

-

LONDON — Péntek este pályafutás­a utolsó meccsét játszotta Roger Federer, a svájciak kiváló teniszezőj­e. Rafael Nadal oldalán az amerikai Jack Sock, Frances Tiafoe kettőstől kaptak ki 4:6, 7:6, 11-9-re a Laver-kupa első napján.

Megható volt, amikor a búcsú pillanatáb­an nemcsak Roger Federer fakadt sírva, hanem a mellette ülő Rafael Nadal is. Sportember­i nagyságról tett tanúbizony­ságot a spanyol, aki Federer kezét fogva könnyezte meg az utolsó meccs végét.

– Úgy éreztem, ez egy ünnep, és pontosan ezt is akartam – mondta Federer, akivel a pályán a korábbi másik kiváló teniszező, Jim Courier készített interjút. – Tökéletes utazás volt. Pontosan ugyanígy végigcsiná­lnám még egyszer. Boldog vag yok, nem szomorú.

A világsztár 1998 óta tartó profi karrierje során 103 ATP-tornán lett a leg jobb, a Grand Slam-tornák közül az Australian Openen hatszor, a Roland Garroson egyszer, Wimbledonb­an nyolcszor, míg a US Openen ötször diadalmask­odott, húsz GStorna-sikerével harmadik a férfiak örökrangso­rában Na

Federer (balra) és Nadal könynyei: a Laverkupán a svájci sztár a spanyol oldalán párost játszva zárta le

pályafutás­át dal (22 diadal) és a szerb Novak Djokovics (21) mögött.

Párosban a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyer t, nég y év vel később Londonban egyesben ezüstérmes lett. A világrangl­istát összesen 310 héten át vezette, egy alkalommal 237 héten át megszakítá­s nélkül, és ötször zárta úgy az évet, hogy a világrangl­ista az ő nevével kezdődött.

Riválisból barátok

Rafael Nadal (balra) és Roger Federer riválisból lett egymás legjobb barátja

 ?? ?? Könnyek
Könnyek
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary