Blikk

El Lánya tartja st milliárdo a volt

► Laura esküvőjén nem tudott ott lenni az apja, csak az anyja, Geszler Dorottya

-

BUDAPEST — Nyomkövető­vel a lábán, a lakásban ülve kellett Veres Istvánnak megélnie azt, hogy a lánya, Laura tőle messze kimondta a boldogító igent párjának. Mint megírtuk,

a Zóna Taxi volt tulajdonos­át, a Citadella egykori bérlőjét 2020 nyarán fogták el és hozták haza Spanyolors­zágból, miután bűnszervez­etben elkövetett költségvet­ési csalással vádolják mint bűnsegédet.

– Idén júliusban engedtek haza a legszigorú­bb bűnügyi felügyelet­tel, ami többek között a a lábamra tett nyomkövető­t is jelenti – közölte a Blikk-kel Veres István üzletember. – Az eljárásban mellettem levő 26 ember esetében semmilyen korlátozás nincs, és ez a normális egy ilyen gazdasági ügyben.

Veres István egyik kapcsolatt­artója a rácsok mögött a 27 éves lánya, Laura volt. A kapcsolat telefonbes­zélgetések­re korlátozód­ott, hiszen a koronavíru­s-járvány miatt nem volt látogatás.

– A m i kor meg t udt a m, hogy az egy szem lányomnak megkérték a kezét, azt mondtam neki, az esküvővel ne várjon meg engem.

Szerette volna, ha én kísérem az oltárhoz, de kiszámítha­tatlannak tartottam a sorsomat. Így idén júliusban, szűk családi és baráti körben a Balatonnál megtartott­ák a párjával az esküvőt.

Erről a volt feleségem, Geszler Dorottya a napokban tett ki egy fotót.

A fiatalok akkor jöttek öszsze, amikor Veres már a rácsok mögött volt.

– A vejem mérnök, tisztelett­udó, és nagyon sokat dolgozik. A nagy esemény után eljöttek hozzám, és beszámolta­k mindenről, meg persze megmutattá­k az ott készült fényképeke­t és videókat is. Az ő boldogsága mindennél fontosabb.

A vállalkozó megemlítet­te, hogy a vele történtek miatt Laura pszichológ­us segítséget kérte.

– Teljesen megváltozo­tt az élete. Diplomatán­ak és közgazdász­nak tanult.

Két diplomája van, három nyelven beszél, ki volt nyitva előtte a világ, de azzal, hogy engem elvittek, most ezek az álmai szertefosz­lottak.

Itthon maradt és támogatta a családot. Ott volt az édesanyám mellett is, aki teljesen öszszetört lelkileg amiatt, hogy a kisfiát becsukták.

– Azt nehezen v iselem, hog y nem t udok dolgozni, pedig jó lenne, hiszen a családomna­k is gondot jelent ez a nagy áremelkedé­s. Egy cég szeretett volna tanácsadók­ént alkalmazni, de leálltak a beruházáso­kkal. Szerencse, hogy ebben a helyzetben a lányomra támaszkodh­atok, mert anyagilag segít. Hogy Laura ilyen jólelkű, az köszönhető az édesanyján­ak, Dorottyána­k is. Laurának a legfontosa­bb dolog a családja, az édesanyja, az élő nagyszülei és a testvérei. Végig kitartott mellettem, eljött minden tárgyalásr­a, sőt az elsőre Dorci is elkísérte, pedig tizenéve nem vagyunk már együtt.

Sikeres volt

Veres Istvánt 2020 nyarán fogták el Spanyolors­zágban, hazahozták, csalással vádolják

Geszler Dorottyátó­l született Veres egyet

len lánya, Laura

 ?? ??
 ?? ?? Cs. B. Édesanya
Cs. B. Édesanya
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary