Blikk

Hetekig harcolt az életéért Kása András unokája

► Leállt a veséje, összeomlot­t a tüdeje, többször kellett operálni a babát

-

BUDAPEST — Hetek óta harcol az életéért Kása András unokája. A pici alig több mint ötven napja jött világra, ám már több pokoli napon van túl, mint más egész életében. Veseleállá­s, tüdőösszeo­mlás, vérmérgezé­s, szemműtét és egy agyi beavatkozá­s – ez csak egy rövid felsorolás mindarról, amit az Exatlon Hungary és a hamarosan induló Ázsia E x pressz har madik évada sztárjának unokája átélt az elmúlt másfél hónapban.

– A lányom, Szimi éppen Hor vátországb­an nyaralt a kedvesével és a nag yobbik unokámmal, amikor megindult a szülés,

így közel három hónappal a kiírt dátum előtt jött világra Olivér.

Mi is éppen nyaraltunk, amikor hívott a lányom, hogy mi történt. Október 29-ére volt kiírva, így nagyon megijedtün­k, hogy mi lesz. Joggal, hiszen pár nap

Küzdelem

A hat és fél hónapra született kis Olivér hetek óta kórházban van

pal később leállt a veséje, majd összeomlot­t a tüdeje és kapott egy súlyos fertőzést.

Szimit ekkor már arra készítetté­k fel, hogy elveszthet­i Olivért

– emlékezett vissza könnyek között azokra a napokra a kétszeres nagyapa, aki folyamatos­an telefonon próbálja tartani a lányában a lelket.

– Kemény volt nekünk is, nekik meg különösen, hiszen még ezek után Olivérnek volt egy agyi beavatkozá­sa, amelynek során egy söntöt kapott, hogy el tudják vezetni a felgyüleml­ett agyvizet, és a szemét is megoperált­ák – folytatta Kása, aki szerint a pici a sok szörnyűség ellenére végig élni akart.

– Olyan volt, mintha egyszer csak felszívta volna magát és éreztük, hogy harcol.

Pedig volt még megpróbált­atás bőven. De úgy tűnik, a nagypapák génjét örökölte, a vejem apja is kemény, karakán ember. Nagy valószínűs­éggel az is sokat segített, hogy ugyan hat és fél hónapra született, 1570 grammal és 47 centivel jött a világra, így a korához képest nagy baba volt – magyarázta Kása András, aki végül jó hírrel is tudott szolgálni.

– Úgy tűnik, fellélegez­hetünk, napokon belül átviszik Hor vátországb­ól Ausztriába, ahol persze még egy ideig megfigyeli­k a kórházban, de ha minden jól megy, akkor egy-két héten belül hazaviheti­k. Most már nem is kell szondával táplálni, cumisüvegb­ől etetik – dicsekedet­t a versenyző, aki alig várja már,

Anya

András lánya, Szimi nem számított arra, hogy horvátorsz­ági nyaralásuk során beindul

a szülés hog y személyese­n is lát ha s sa a kis unokáját.

Persze eg y ilyen hetekig, sőt hónapokig t a r tó kórhá z i tartózkodá­s külföldön nemcsa k lelkileg, de anyagilag is megterhelő lehet, de Kása András elárulta, mindenki számára a legfontosa­bb az, hogy Olivér jól legyen.

– Szimi azt mondta, nem foglalkozi­k ezzel, őket nem érdekli az anyagi része, ha kell, eladják a házukat Ausztriába­n

– magyarázta a Blikknek a TV2 kalandreal­ityjének játékosa.

B. P. Az Ázsia Expresszre készülő Kása András már nagyon várja, hogy magá

hoz ölelje az unokáját

 ?? ??
 ?? ?? Ölelés
Ölelés
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary