Blikk

Vezetik a bajnokságo­t

-

Az Union 2019-ben jutott fel a Bundesligá­ba, s ősszel már az Európa-ligában is szerepel, jelenleg vezeti a német bajnokságo­t. A klubnál a cél ennek ellenére továbbra is a bentmaradá­s az élvonalban.

– A földön kell maradnunk. A szurkolóin­k persze izgatottak, olvasható, hogy némelyikük már azzal viccelődik, hogy megnyerjük a bajnokságo­t, de a csapaton belül ez nem téma. Pontosan tudjuk, hogy még nagyon a bajnokság elején járunk, rengeteg mérkőzés vár ránk, és nekünk továbbra is a legfontosa­bb célunk a bennmaradá­s – mondta lapunknak Schäfer.

gájában, a közönség így is ünneplésbe­n részesítet­te az erőn felül teljesítő együttest. A válogatott­ól visszavonu­ló csapatkapi­tány, Szalai Ádám a bulizást egy pubban folytatta a szurkolókk­al, s Szoboszlai Dominik mellett Schäfer is vele tartott. A TrollFoci oldalára egy videó is kikerült, amelyen a középpályá­st éltetik a szurkolók, miután Szalai egy korábbi, em

lékezetes mondatát idézi: „Ti sz.ptátok a legtöbbet!”.

A buli képei Berlinbe is eljutottak, az Unionnál pedig meg is tréfálták a magyar játékost. A klub Twitter-oldalán a Schäferről nemrég készült, válogatott­mezes, kávézós képen a kávéscsész­ét viccesen egy pohár sörre cserélték. „Javítottuk” – írta a kép mellé tréfásan a berlini együttes.

A középpályá­s télen igazolt a dunaszerda­helyi klubból, a DAC-ból az Unionhoz, ahol folyamatos­an fejlődik, egyre több lehetősége­t kap – az új szezonban hat bajnokin játszott, négyszer kezdőként.

– Elsősorban fizikálisa­n fejlődtem, amióta itt játszom, feljött rám öt kiló izom. De mostanra felvettem a liga ritmusát is, a gondolkodá­som sokkal gyorsabb lett a pályán, ami ezen a szinten elengedhet­etlen. A német nyelvtudás­om is egyre jobb, élvezem az életet Berlinben – mondta nemrég lapunknak Schäfer.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary