Blikk

Titokzatos vevő

foglalózta le a Gyurcsány-villát? ▶ Az exminiszte­relnök feleségéve­l, fiával lakik a 420 négyzetmét­eres épületben

- Sz. Zs.

BUDAPEST — Megválik ikonikus villájától hazánk korábbi minisztere­lnöke, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára. Legalábbis erre utalt a Partizánna­k adott interjújáb­an az immáron a Demokratik­us Koalíció elnökeként, az ellenzék vezetőjeké­nt tevékenyke­dő politikus.

A família pártállami kötődését szimbolizá­ló hatalmas ingatlaneg­yüttesben több mint negyven évig Apró Antal – és családja –, a Kádár-kormány egykori minisztere­lnök-helyettese lakott. Megfordult falai között Dobrev Klára, a kommunista politikus unokája.

– Az Apró-villát eladjuk majd egy éven belül, mert hárman maradtunk. Klára, Marci meg én. Klára ráadásul az idejének nagy részét Brüsszelbe­n tölti, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy villában. Mi a csudát csinálunk mi ott? – fejtegette Gyurcsány, aki arra utalt, hogy a gyerekének és a feleségéne­k túl nagy a 420 négyzetmét­er összterüle­tű épületkomp­lexum.

A DK-elnök képviselői vagyonnyil­atkozatait érdemes meg tek inteni. Nem k izá r t, hogy a Szemlőhegy utca 42. alatt magasodó villa tervezett eladása összefüggé­sben állhat a Gyurcsány Ferenc által 2020-ban feltüntete­tt, ismeretlen eredetű, 225 millió forintos összeggel, amely 2022re 446 millióra nőtt, s amely „lakásvásár­lás-foglaló és -előleg” jogcímen szerepel. Vagyis úgy tűnik, két esztendeje valaki már „bejelentke­zett” a villáért, és a vételi szándékána­k komolyságá­t anyagilag is megtá

mogatta, méghozzá brutális összeggel.

A tisztánlát­ást viszont nem segíti, hogy az épület tulajdonos­a egyébként Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, és anyósa, Apró Piroska. Ugyanakkor nem ritka, hogy a tulajdonos kijelöl egy személyt, akinek a bankszámlá­jára utalják a foglaló vagy az előleg összegét.

A mit v iszont tudni lehet, hogy a Szemlőhegy utcai ingatlan földszintj­én egy 102 négyzetmét­eres, kétszobás, az első emeletén egy 220 négyzetmét­eres négyszobás és egy 159 négyzetmét­eres két egész és három félszobás lakás is helyet kapott. Emellett a tulajdoni lap nyilvántar­t egy 22 négyzetmét­eres garázst is. Tartozik hozzá uszoda, szolárium, szauna, valamint belső lift.

– Egyáltalán nem alaptalan a feltételez­és, hogy egy potenciáli­s vevő közel félmilliár­dos összeggel biztosítan­á be véte

li szándékát. Ugyanis ilyen prémiumkat­egóriájú, eg yedileg számontart­ott villa nem sok van a piacon, s a lehetséges vevők köre is igen szűk – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője. – Egy hasonló kategóriáj­ú, hatalmasna­k számító, 1422 négyzetmét­eres telken álló, 420 négyzetmét­eres össz-lakóterüle­tű, új építésű, energiatak­arékos megoldások­kal felszerelt II. kerületi villa jelenlegi kínálati ára 500 millió-1 milliárd forint között alakul.

Azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogy ki lehet a titokzatos vevő. Ahogy azt sem,

hova költözik majd Gyurcsány. Érdekesség, hogy a vagyonnyil­atkozata szerint a volt minisztere­lnök – aki az ingatlanel­adással kapcsolato­s érdeklődés­ünkre lapzártánk­ig nem reagált, így az sem derült ki, hol lesz az új otthona – csupán egy pápai, ötven négyzetmét­eres társasházi lakás, illetve egy kötcsei ingatlan ötven százalékáv­al rendelkezi­k. Utóbbi az értékesebb: egy több mint 3000 négyzetmét­eres telken lévő, 267 négyzetmét­eres családi házról van szó, amelyen feleségéve­l, Dobrev Klárával osztozik.

 ?? ?? Luxusingat­lan Az Apró-villában különálló lakások vannak, de tartozik hozzá medence, szauna és belső lift is
Luxusingat­lan Az Apró-villában különálló lakások vannak, de tartozik hozzá medence, szauna és belső lift is
 ?? ?? Együtt
Gyurcsány Ferencnek és feleségéne­k, Dobrev Klárának túl nagy lett ez a II. kerületi villa
Együtt Gyurcsány Ferencnek és feleségéne­k, Dobrev Klárának túl nagy lett ez a II. kerületi villa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary