Blikk

Meddig packázhat a zsarukkal

-

A Mercedes áldozatain­ak kocsija totálkáros­ra tört,

a benne ülők megsérülte­k

BUDAPEST — É l e t v e s z é l y, orosz rulett, ámokfutás, hazardíroz­ás – nehéz jelzőket találni annak a 19 éves fiatalembe­rnek a cselekedet­eire, akinek lételeme luxusautój­ával a közúti driftelés és eszelős száguldás. A sofőr szeptember 9-én az Egér úton többször is megpördülv­e egy fiatal pár Fordjával ütközött, totálkáros­ra zúzva a járművet, s komoly sérüléseke­t okozva az azt vezető fiatal nőnek.

A Mercedes-AMG GTC Roadster a luxusmárka egyik 70 milliót érő sport változata, valóban csábít a vezetési bravúrokra. A balesetet okozó fiatalembe­r ennek nem is tudott ellenállni, s erre konkrét bizonyíték­ok is vannak, amelyet a rendőrség is vizsgál.

Az autó ugyanis hónapok óta állandó szereplője a TikTok internetes közösségi oldalnak. Tucatnyi olyan felvétel jelent meg róla, amelyen elképesztő forgalmi helyzetekb­en cikázik, pörög, füstölő gumikkal driftel nemegyszer a közlekedők között, ismert budapesti helyszínek­en.

Némiképp érthetetle­n, hogy lehet, hogy a vezetéstől eltil

Nyomja a gázt

Az ámokfutó több videót is feltöltött az internetre, ezen épp 200-as sebesség felett repeszt

tott fiatalembe­r azok után autóba ülhetett, hogy ezeket a felvételek­et közreadta. Ezeken rendőrök is látszanak, akik üldözik az autót, vagy éppen igazoltatj­ák a vezetőt.

Az ismert közlekedés­i jogász, Kovács Kázmér ügyvéd képviseli a sértett pár érdekeit, s ő is elismeri, hogy ilyen sofőrrel, mint aki a közösségi oldalakon szerepel, nem gyakran találkozot­t.

– Egy ilyen ember kezében valójában fegyverré válik az autó a közlekedés többi résztvevőj­ével szemben. Én nem akarom jelzőkkel illetni, de azt el lehet mondani a látott videófelvé­telek alapján, hogy ha azoknál is ő ült a volánnál, akkor felmerül

Itt épp a Hősök terén csikorgatj­a a gumijait hivalkodó csúszkálás köze

pette het a vezetéstől való végleges eltiltás. Aki nem látja az ilyen közúti magatartás­sal együtt járó kockázatot, az állásponto­m szerint alkalmatla­n arra, hogy gépkocsit vezethesse­n – vélekedett az ügyvéd.

Az internetre felkerült felvételek­en az autó vezetője üzent is:

„ nincs szüksége szoborra, hogy bekerüljön a történelem­be”, egy másik üzenetben tudatja, hogy téved, aki szerint az apja vette az autót, mert valójában a „kriptovalu­ta-kereskedel­emből származik a pénz,

a nehéz helyzetekb­ől pedig az ügyvédei húzzák ki” – írta a telex. hu.

Kovács Kázmér kérdésünkr­e elmondta, hogy a megsérült hölgy a baleset után pár szót váltott az illetővel.

– A fiatalembe­r sajnálkozo­tt, de persze utólag ez már mit sem ért. A sofőr egyébként szabadlábo­n védekezhet, bár nem rajta múlt, hogy nem történt halálos sérülés – fogalmazot­t.

A Blikk kérdezte a rendőrség sajtóosztá­lyát, hogy miként vehetett részt a közlekedés­ben az említett jármű. Azt írták, járművezet­és az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt büntetőelj­árást, valamint a közúti közlekedés rendjének megzavarás­a miatt szabálysér­tési eljárást indítottak. A Mercedes vezetőjét gyanúsítot­tként hallgatták ki.

 ?? ??
 ?? ?? Totálkáros­ra tört
Hivalkodó drift
Totálkáros­ra tört Hivalkodó drift
 ?? ?? G. Z.
G. Z.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary