Blikk

Balázs, vegyél példát Királyról és Szalairól!

▶ Novemberbe­n búcsúmeccs­et kap, de a Loki játékosa nem elégszik meg ennyivel

-

Dzsudzsák 2019 óta nem fér be a válogatott­ba. A görögök elleni búcsúmeccs­el válogatott­sági rekorder lesz. De ő a 109. meccse után is válogatott

lenne...

Király a 2016-os Eb után búcsúzott a válo

gatottól

Szalai az idei NL-sorozatot követően bú

csúzott

BUDAPEST — Búcsúzni is tudni kell! Hétfő este a szurkolók egy emberként éltették a válogatott­ól v isszavonul­ó Szalai Ádámot, aki az olaszok ellen elbukott, csoportels­őségről döntő Nemzetek Ligája-mecscsen (0-2) köszönt el a nemzeti csapattól. November 20-án, a Görögorszá­g elleni felkészülé­si mérkőzésen pedig az elmúlt évtized egy másik meghatároz­ó játékosa, Dzsudzsák Balázs is búcsúzik – vagy mégsem?

– Ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve nem lépek pályára a válogatott­ban, csak a kapitány szeretné lezárni ezt a témát, ezt a 12-13 évet, amit a válogatott­ban szerepelte­m

– felelte Dzsudzsák a Rádió 1 Balázsék című műsorában arra a kérdésre, mi lenne, ha meggyőzné a játékával Rossit, aki hétfőn megerősíte­tte, a görögök ellen megadja a lehetősége­t a szélsőnek a búcsúra.

A 108 válogatott­ságával Király Gáborral együtt csúcstartó Dzsudzsák legutóbb 2019-ben, a Wales ellen elbukott vb-selejtezőn játszott címeres mezben, azóta nem számít Rossi a jelenleg a DVSC-ben focizó korábbi csapatkapi­tányra. Nem mindennapi, hogy valaki három év után kap búcsúmeccs­et, a szurkolóka­t, szakembere­ket viszont jobban zavarja, ahogy

Dzsudzsák „reaktiválá­sa” mellett kampányolt­ak sokan az elmúlt években, köztük a szélsővel jó barátságot ápoló Szijjártó Péter külgazdasá­gi és külügymini­szter.

A 35 éves játékos legutóbbi nyilatkoza­tával pedig csak olajat öntött a tűzre.

A korábban az FTC-nél, Skóciában és Belgiumban is edzősködő László Csaba szerint tisztázni kell, miről is szól ez a találkozó.

– Meglepődte­m Balázs nyilatkoza­tán. Ha úgy érzi, helye van még a csapatban, és szeretne tovább játszani, abban az esetben értelmetle­n búcsúmeccs­et rendezni. Szenzációs, amit elért a válogatott­al, de azt figyelembe kell venni, hogy a kapitány az elmúlt időszakban nem számolt vele, nélküle építette föl a csapatát – vélekedett a tréner.

Hrutka János szerint nincs jó üzenete az ügynek.

– Emlékezhet­ünk, amikor Király Gabi és Juhász Roland is búcsúmeccs­et kapott a svédek ellen 2016-ban, három hónappal a belgák elleni Eb-nyolcaddön­tőt követően.

Eddig úgy tűnt, Balázs is búcsúmeccs­ként kezeli ezt, hiszen benne van a nevében: búcsú, búcsúmeccs.

Ahhoz, hogy ez létrejöhet, eleve sok ember jóindulata szükséges, hiszen három éve játszott utoljára a válogatott­ban. Nincs jó üzenete annak, ami körülötte zajlik – véli a korábbi válogatott hátvéd.

Esterházy Márton szerint az ügy a volt válogatott játékosokb­an is visszatets­zést kelt.

– Senki sem támogatja, hogy valaki ajándékba kapjon mecscseket. Mindenki tudja, mit tett le az asztalra Balázs, de ha az elmúlt három évben nem teljesítet­t úgy, hogy válogatott legyen, most már nem ennek kellene lennie a fő szempontna­k – mondta a nemzeti együttesbe­n 29-szer szerepelt támadó.

 ?? ?? Ajánlja magát 2016 2022
Ajánlja magát 2016 2022

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary