Blikk

Verstappen hét végén újra világbajno­k lehet

-

SZINGAPÚR — A Covid-járvány miatt 2019 után először rendeznek újra Forma–1-es versenyt Szingapúrb­an (vasárnap, M4, 14). A távol-keleti városállam történelmi esemény helyszíne lehet, a holland Max Verstappen ugyanis akár már a hét végi futamon bebiztosít­hatja pályafutás­a második világbajno­ki címét.

A Red Bull Racing pilótájána­k ehhez legalább 22 ponttal kell növelnie az előnyét a másodikkal szemben a Szingapúri Nagydíjon. Ez pedig háromféle forgatókön­yv esetén valósulhat meg: egyrészt ha Verstappen a leggyorsab­b körrel nyer, a jelenleg második helyen álló Charles Leclerc legfeljebb 8. lesz, és a most harmadik Sergio Pérez pedig legfeljebb 4.-ként száguld át a célvonalon.

A holland akkor is világbajno­k, ha a leggyorsab­b kör nélkül nyer, Leclerc legfeljebb 9., Pérez pedig a leggyorsab­b körrel legfeljebb 5.-ként végez. De például akkor is címvédésre kerül sor, ha Verstappen a leggyorsab­b kör nélkül nyer, Leclerc legfeljebb 9., Pérez a leggyorsab­b kör nélkül maximum a 4. helyen ér célba.

A holland sorozatban öt futamgyőze­lemmel a háta mögött vág neki a városi verseny

Esély

Verstappen­nek 22 ponttal kell többet szereznie, mint az összetett másodiknak

nek, ahol a pálya hepehupái, a meleg időjárás, a szinte elviselhet­etlen páratartal­om és a címvédésse­l járó nyomás is óriási kihívás elé állítja.

– Nem azért vagyunk itt, hogy azt mondjuk: „ó, elég a második vagy harmadik hely”. Mi nem így működünk, nyerni akarunk, nem fogunk győzelmeke­t ajándékozn­i más csapatokna­k csak azért, hogy biztosra menjünk – ígérte Verstappen.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary