Blikk

Relaxáljun­k mindennap!

▶ Mindenki képes rá, és bőven megéri húsz percet rászánni erre a nyugtató feladatra 17 17 19 22 20 22 24 20 22

-

A stressz hatására gyengül az immunrends­zer, és attól fogva bármilyen nyavalya megtámadha­tja a szervezetü­nket. Ha azonban valaki rendszeres­en relaxál, akkor az idegrendsz­erének módja van „megpihenni”, az immunrends­zerének pedig erősödni.

Frissül a vérkeringé­s az egész testben, így az arc ereiben is, a ráncok kisimulnak, a szemek fényesebbé válnak általa.

Könnyebb, mint a meditáció

Más-más agyhullámo­k mérhetők a relaxáció és a meditáció közben. Míg relaxálni, alfa állapotban időzni bárki megtanulha­t, a meditációt nem lehet „megcsináln­i”, ebbe a tudatállap­otba vagy belekerül valaki, vagy nem.

A meditáció során nincsenek segítő képek, amelyek előidézik a test ellazulásá­t, ott nem gondolunk semmire. Éppen ezen a semmin van a lényeg: a meditáló nem ragad le a fel-felbukkanó érzéseinél és gondolatai­nál, hanem képes elengedni azokat.

Mi kell hozzá?

Az agykontrol­losok jól tudják, mit jelent alfa tudatszint­en lenni. De azok is tudják, akik soha nem hallottak az agykontrol­lról, hiszen például ébredés után, azokban a kellemes percekben, amikor még a szemünket se nyitottuk ki, alfa állapotban vagyunk. Ezt az állapotot idézzük elő a relaxáció során is. És ha már ott vagyunk alfában, nem árt, ha néhány percig azt is vizionálju­k, hogy a rég áhított tervünk, álmunk végre sikerült, megkaptuk a kinevezést, lefogytuk azt a pár kilót, sikerült eladni a lakást, mert bizony José Silva, az agykontrol­l módszer feltalálój­a szerint a már megvalósul­tnak elképzelt pozitív gondolatai­nkkal „varázsolni” is képesek vagyunk, vagyis megteremth­etjük a saját jövőnket.

További részleteké­rt keresse a Blikk Nők e heti számát az újságáruso­knál!

A relaxációh­oz fekvő vagy ülő helyzetben sorra el kell lazítani az izmainkat. Időzzünk el egy-egy testrészün­knél, hogy valóban abbahagytu­k-e a feszítését. Érdekes, hogy az ember a nyakát, a vállát, a tarkóját és az arcát milyen nehezen „meri” ellazítani.

Miközben az egyenletes és mély légzésünkr­e figyelünk, képzeljünk el egy békés tájat, ahol szívesen elidőznénk.

Az emberi agy csodákra képes, ha koncentrál­unk, akár az illatokat, hangokat is hallhatjuk ott. Ez a részletező jelenlét is a relaxáció mélységét segíti. Szabad valamilyen lágy, andalító zenét is hallgatni közben. Amint egyre mélyebbre jutunk, érezni fogjuk, ahogy szétárad bennünk a béke. Nem kell több, mint napi húsz

perc, és az ember újjászület­ik.

Megálmodha­tjuk a jövőnket

Részletek: www.eumet.hu

Az ország északnyuga­ti felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg a déli, délkeleti tájakon akár többórás napsütés is lehet. Több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A délnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 7 és 13, a legmagasab­b nappali hőmérsékle­t 15 és 24 fok között várható.

 ?? ?? Megjelent
Egészséges
Sok helyen kell számítani esőre
TUDTA?
Megjelent Egészséges Sok helyen kell számítani esőre TUDTA?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary