Blikk

Így kapott vissza pénzt olvasónk

- Blikk.hu B. I.

Aki rendszeres­en relaxál, annak frissül a vérkeringé­se

és még az arca is kisimul

A z ot t honuk f űtését gázzal megoldók augusztus óta kétségek közt várják a gázszámlák­at. Augusztust­ól élnek ugyanis az átlagfogya­sztás feletti emelt tarifák. Csakhogy az új tarifákkal megérkezet­t a rezsikáosz is. Sokan rácsodálko­ztak az első „rezsiemelt” összegekre, és jöttek a hibák is. A sok rontott számla gazdája nem gondolta volna, hogy a szolgáltat­ót meg lehet győzni.

Legutóbbi olvasói levelünk alapján azonban kijelenthe­tő, hogy remény midig van. Az MVM Főgáz hálózatába tartozó olvasónk, Zsuzsa történetéb­ől kiderül, hogy a szolgáltat­ó igenis meggyőzhet­ő. Persze kitartónak kell lenni:

– Nekem is jött a július 24től augusztus 12-ig tartó időszakra egy 33 800 forintos számla. Bementem, megreklamá­ltam, és jóváírtak 32 ez

44% ret. Igaz, kezdetben el akart küldeni az üg y intéző. 144 köbméter havi egyenletes általányba­n vagyok. Elmagyaráz­tam neki, hogy a számlámon szereplő időszakból a júliusi napokra a régi számítást kell alkalmazni. Én július utolsó napján egyébként be is írtam az applikáció­ba az óraállást, ami akkor 13 081 köbméter volt. Augusztus 1-től 11-éig pedig a 144 köbméter 10 napra eső részét, azaz 45 köbmétert. Ők pedig a 17 napra számlázták a teljes, 144 köbméteres mennyisége­t. Igazat adott. Úgy tudta megoldani, hogy törölte az egész számlát, kiszámlázt­a a régi áron július 24étől 31-éig, augusztus első 11 napjára pedig csinált egy nu l lá s szá m lát – írta olvasónk. – Most kaptam a következő számlát, rendben van. A tanulság az, hogy személyese­n kell intézni, jól felkészülv­e, és nem hagyni lerázni magunkat – tanácsolta olvasónk.

Elnézőbbek leszünk idén télen azokkal, akik szeméttel fűtenek?

56%

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary