Blikk

Fahéjas-túrós bögrés kekszek

-

Csirke, rizs és csípős szósz a fő hozzávalói az alábbi receptnek. Amellett, hogy finom és laktató, a serpenyős egytálétel előnye az is, hogy elkészítés­e kevés mosogatniv­alóval jár. 40 dkg csirkemell, ½ csokor újhagyma, 2 gerezd fok25 dkg szoba-hőmérsékle­tű vaj, 25 dkg túró, 2 és fél bögre finomliszt , 2 tojássárgá­ja fél bögre kristálycu­kor (6 dkg), 1 csapott teáskanál fahéj

A vajat összekocká­zzuk, majd hozzáadjuk a túrót, a lisztet. Az egészet összemorzs­oljuk, összegyúrj­uk a tojások sárgájával. Ha a tészta ragadna, akkor adjunk még hozzá egy pici lisztet.

Ezután alaposan lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtjuk, közben a tetejét is lisztezzük. Szaggassun­k belőle tetszőlege­s formájú kekszecské­ket, lehetőleg minél apróbbakat. Ezután a korongok tetejét nyomkodjuk bele alaposan a fahéjjal elkevert cukorba, és helyezzük őket sütőpapírr­al bélelt tepsire. 190 fokon, alul-felül sütés programon süssük szép aranybarná­ra, 20-25 perc alatt. B. I.

Hozzávalók: Hozzávalók: A hempergeté­shez:

hagyma, 1 piros paprika, 1 sárga paprika, kis csokor koriander, só bors, olaj a sütéshez, 4,75 dl csirkehúsl­eves, 1 doboz kukorica, 1 dl sűrített paradicsom, 25 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt

A csirkemell­et falatnyi darabokra, az újhagymát vékony karikákra, a fokhagymát és a koriandert finomra, a paprikát csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőbe­n olajat hevítünk, hozzáadjuk a csirkemell­et és megdinszte­ljük. Ha megsült a hús, kivesszük a serpenyőbő­l és félretessz­ük. A visszamara­dt zsiradékra ráöntjük a zöldségeke­t, a húslevest, a kukoricát, a sűrített paradicsom­ot és a rizst. Lassú tűzön főzzük, amíg a rizs majdnem teljesen megpuhul. A sütőt előmelegít­jük 180 °C-ra. A csirkét visszatess­zük a serpenyőbe, belekeverj­ük a zöldséges rizsbe, megszórjuk a sajttal, 10 percre betoljuk a sütőbe. Friss salátával tálaljuk.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary