Blikk

Ös T rónörök lenne Károly os fia áll í tólag

▶ Az Ausztráliá­ban élő férfi azt állítja, az új brit király és Kamilla a valódi szülei

-

BRISBANE — III. Károly trónra kerüléséve­l szeretne csatlakozn­i a királyi családhoz egy ausztrál férfi, aki azt állítja, ő a brit uralkodó törvénytel­en gyermeke. Az 56 esztendős Simon Charles Dorante-Day nem először hallat magáról, hiszen 1998 óta próbálja bizonygatn­i, hogy az ő szülei Károly és Kamilla. II. Erzsébet halála után pedig újra elérkezett­nek látta az időt arra, hogy előálljon a követelésé­vel. Amennyiben a király a nevére venné, akkor a legidősebb gyermekeké­nt ő lenne a trónörökös!

Dorante-Day 1966-ban született Angliában, jelenleg azonban Ausztráliá­ban él és dolgozik mint mérnök.

Állítása szerint Károly 17 évesen teherbe ejtette az akkor 18 éves Kamillát, azonban a kisfiút nyolc hónaposan örökbe adták, mivel a királynő nem rajongott a tinédzsere­k szerelméér­t.

A walesi herceg később Dianát vette feleségül, két gyermekük született, Vilmos és Harry, majd 1996-ban elváltak. Végül 2005ben vette el örök szerelmét, Kamillát. Simon akkor is a nyilvánoss­ág elé állt és azóta igyekszik bebizonyít­ani az igazát, ám a palota tudomást sem vesz róla, így a férfi bírósági úton szeretne DNS-tesztet végeztet

Simon Charles Dorante-Day Angliában jött a világra

ni Károllyal. Eddig nem járt sikerrel, de most újra megpróbálj­a.

„ Meg re ndü lte m, a m i kor szembesült­em a királynő halálhírév­el. Az pedig nagyon roszszules­ett, hogy ezúttal nem válaszolt a még tavaly neki küldött levelemre.

Azt kértem, hogy segítsen és ismerjék el, én is a család tagja vagyok, mert azzal, hogy tudomást sem vesznek rólam, nagyon kellemetle­n helyzetbe hozták a szeretteim­et.

Erzsébet már biztosan nem osztja meg senkivel, mi történt valójában – mondta Dorante-Day a 7Newsnak. – Még 1998-ban, az Egyesült Királyságb­an tett utolsó látogatáso­m alkalmával Winifred nevelőnagy­mamám maga mondta el nekem, hogy a vér szerinti szüleim Károly és felesége, Kamilla.

Úgy gondolom, a király legalább válaszra méltathatn­a, és elismerhet­né, hogy a fia vagyok. Be fogom bizonyítan­i az igazamat!”

A menny iben sikerrel járna, akkor megelőzné Vilmost a trónörökös­i rangsorban, ám nem valószínű, hogy Károly valaha is a nevére veszi önszántábó­l a férfit. A palota mindeneset­re továbbra sem kommentálj­a Simon Charles DoranteDay állításait.

Régi kapcsolat

A walesi herceg már tinikorátó­l odavolt szerelméér­t, lehet, hogy bűnbe estek?

Család

III. Károlynak és Kamillának sosem született közös törvényes gyermeke, 2005 óta házasok

 ?? ??
 ?? ?? Származás
Származás
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary