Blikk

Kifizette a vállalkozó a földönfutó­vá tett Imre temetését Húsz éve ez volt az otthonunk

▶ Az árverezés már megtörtént, de nem mindenkibő­l veszett ki a szív és a lélek

-

HATVAN — Szörnyű családi tragédiáró­l számolt be a Blikk a napokban. Egy 69 éves férfi a halálba menekült, leugrott a Meszlényi hídról, miután 8 millióért elárverezt­ék ennél jóval nagyobb értékű házát, élete munkáját. Cikkünk után megmozdult az ország, az együttérző leveleken, üzeneteken túl valós segítség is érkezik a gyászoló özvegy számára. Egy környékbel­i vállalkozó, Petrik Zsolt is olvasta a borzalmas történetet, egy percig sem habozott, felkereste a hölgyet és személyese­n ajánlotta fel a segítségét. Egy azonnali összeget adott át neki a temetésre, miután megtudta, hogy a végrehajtó még azt is levonta, amit az áldozat fia kapott kölcsön a munkáltató­jától a búcsúztató­ra.

– Két nap kellett ahhoz, hogy lelkileg annyira összeszedj­em magam, hogy átmenjek hozzá. A hölgy szomszédja egy roszszabb állapotban lévő házat 27 millióért árul, elképesztő, hogy ennek a töredékéér­t elherdáltá­k az otthonukat. Úgy, hogy az árverés előtti hónapban is levontak a férfi nyugdíjá

Azonnal cselekedet­t

Petrik Zsolt vállalkozó személyese­n kereste fel az özvegyet, hogy kifizesse neki elhunyt férje temetését

ból majdnem 70 ezret – mondta lapunknak a nagylelkű segítő, akit mélyen megrendíte­tt a tragédia. – Erre nem lehet felkészüln­i, erre nehéz mit mondani. Ez a házaspár ledolgozta az életét, a hölgy ápolónőkén­t, a férje fogtechnik­usként, és most elárverezt­ék a fejük fölül a házat. Közel a 70-hez ezzel kellett az úrnak szembesüln­ie. El tudom képzelni, milyen megalázó helyzetben érezte magát – mondta könnyeivel küszködve a férfi.

A feldolgozh­atatlan tragédia óta mások is segítettek kisebb összegekke­l a magára maradt aszszonyna­k.

– Többen megkereste­k azzal, hogy segítenéne­k esetleg viszszavás­árolni a házat, de sajnos szerintem ez esélytelen. Nem véletlenül kelt el csupán 8 millióért, a vásárló pedig korábban már többször kísérletet tett rá, hogy megszerezz­e. A fiam hívta fel a figyelmeme­t arra, hogy már tavaly is bejelentke­zett, hogy a kertünkből megvenne magának egy darabot. Teljesen kilátástal­annak érzem a helyzetem, tőlem már nincs mit elvenni. Azt hittem, ahogy telnek a napok, könynyebb lesz, de egyre nehezebb minden. Már a rendőrsége­n is meghallgat­tak és a halotti bizonyítvá­nyt is kiállított­ák, de még mindig nem fogom fel az egészet. Amikor Imre leugrott a hídról, meghaltam vele én is. Nem lehet, hogy egy ember halála után csak megrántjuk a vállunkat, valakinek ezért bűnhődnie kell – magyarázta feldúltan a Blikknek a gyászoló özvegy, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét.

A tragikus sorsú házaspár húsz éve 11 és fél millió forintért vásárolt egy házat, amihez 3 és fél milliós kölcsönt vettek fel. Később egy összegben másfél milliót visszafize­ttek, a maradékot pedig azóta törlesz

Elárvereze ttház

A Blikk megírta: hogy elvitték nem tudta a69évesImr­e a fejük fölül a elviselni, gyönyörű otthonukat

tették. Csakhogy miután a korábban fogtechnik­usként dolgozó Imre egy súlyos betegség miatt huzamosabb ideig munkaképte­lenné vált, a feleségéne­k döntenie kellett: vagy a törlesztőt fizeti, vagy a gyógyszere­it váltja ki és enni ad beteg férjének. Adósságspi­rálba kerültek, a piaci értéke szerint több mint húszmillió­s ingatlanju­kat pedig csupán nyolcmilli­óért árverezték el. Az egyedül maradt 53 éves asszony most eg y békés megyei településr­e készül költözni, ahol azonban még áram sincs, és fürdő sincs kialakítva. Aki támogatná őt, a szerkesztő­ségünket felkeresve megteheti.

 ?? ?? Érmet nyert a szívátülte­tett anyuka
Érmet nyert a szívátülte­tett anyuka
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary