Blikk

„Ha nem is kötelező, most már ajánlott győzni” Mikler Roland kézilabdak­apus

- H. G.

▶ A szünetben még csak egy góllal vezetett csapata, a Pick Szeged ellen a Kiel a Bajnokok Ligája csütörtöki öszszecsap­ásán, végül 34-29-re nyertek a németek. Mi döntött a második félidőben?

– Most rengeteg minden kavarog a fejünkben, de biztos vagyok benne, hogy a második félidő első tíz perce sem elöl, sem hátul nem úgy sikerült, ahogy azt a szünetben elterveztü­k. Nagyon sokat hibáztunk, és vannak olyan röv idzárlatok, amik g yorsan négy-öt gólos hátrányt jelentenek. Sajnos ez a fajta üresjárat jellemző az utóbbi időben a meccseinkr­e.

▶ Milyen megélni ezeket az időszakoka­t a pályán?

– Nagyon szenvedünk ilyenkor, érezzük, hogy nem megy, de nem tudunk túllendüln­i ezeken a periódusok­on. Természete­sen hétgólos hátrányban sem adtuk fel, még ha éreztük is, hogy nem megy. De küzdünk az utolsó pillanatig!

▶ Mi hiányzik a győzelmekh­ez?

– Ez nehéz, összetett kérdés. Az biztos, hogy most nagyon hiányoztak a sérültek is, Bánhidi Bence és Borut Mackovsek sem játszhatot­t, megéreztük a hiányukat.

▶ Juan Carlos Pastor vezetőedző inkább biztatott vagy inkább korholt a meccs után?

– Is-is. Rengeteg hibával játszottun­k, amit nem lehetett dicsérni. De most nem tehetünk mást, mint hogy összeszedj­ük magunkat. Jövő héten az Aalborg ellen javíthatun­k, ám az szintén egy nagyon nehéz meccsnek ígérkezik.

▶ Három vereséggel indult a BL, ennek fényében, a dánok ellen már kötelező a győzelem?

– Hát ha nem is kötelező, most már ajánlott! Szerencsér­e még sok meccs van hátra, van mód javítani. De el kell kezdeni gyűjteni a pontokat!

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary