Blikk

Intézetbe küldené a gyámja

▶ Árvai Mónika úgy érzi, nem tud tovább gondoskodn­i a már 17 esztendős Fannyról

- E. J.

BUDAPEST — Tragédia utáni tündérmese­ként indult Terry Black nevelt lánya, Rácz Fanny története. A kislány alig néhány hónapos volt, amikor az előadóművé­sz 2005-ben magához vette őt, másik örökbe fogadott gyermeke, Dani mellé.

A két gyereket Terry 2019-ig, élete végéig nevelte Németorszá­gban. Halála után mindketten nehéz helyzetbe kerültek, főleg a lánya, Fanny, aki ekkor még csak 14 éves volt és az ottani tör vények szerint gyermekott­honba került volna. A kislányt Terry egyik barátja, Árvai Mónika vette magához, de ezért nagy árat fizetett: a hölgy Svájcban élt, ám Fanyny oda nem költözhete­tt, ezért az asszony kezdett új életet Magyarorsz­ágon. Elmondása szerint Fanny mindent megkapott, amit lehetett, mégis tarthatatl­anná vált az életük.

Mónika számára mindez azért különösen nehéz, mert élete legfontosa­bb szegmense a karitatív tevékenysé­g, a segítségny­újtás másoknak. Egy alapítvány vezetőjeké­nt dolgozik, amely nehéz sorsú, beteg gyermekeke­t támogat, így érzelmileg még fájóbb megélnie ezt.

– Az elmúlt három évben mindent meg tet tem azér t, hogy a kislánynak a legboldoga­bb, legnyugodt­abb életet biztosítsa­m. Sajnos már az elején kiderült, hogy Fanny nem

Viszály

Árvai Mónika lett Fanny hivatalos gyámja, de az asszony arra panaszkodi­k, már tartha

tatlan a közös életük nyit felém. Eleinte úgy hittem, a gyász okozza a problémáka­t, de az idő előrehalad­tával kénytelen voltam szembesüln­i azzal, hogy nagyobb a baj – kezdte a Blikknek a lány hivatalos gyámja, Árvai Mónika. – Érzelmileg közönyös irányomban és a környezete felé. Amikor a koronavíru­s miatt súlyos állapotba kerültem, könyörögte­m neki, hívja ki a mentőket, mert nem kapok levegőt. A reakciója az volt, rám csukta az ajtót... És ez csak a jéghegy csúcsa...

Fájdalmas, nehéz döntést hozott: úgy érzi, fizikailag és érzelmileg sem tud tovább gondoskodn­i a 17 éves lányról.

– Német nyelvű elit iskolába írattam, de az utóbbi időben

Veszteség

Az előadóművé­sz

Terry Black 2019-ben

hunyt el

már a tanároknak is panaszkodi­k rólam, sőt a Gyermekjól­éti Szolgálat is bekapcsoló­dott a kálváriánk­ba. Szerencsér­e a szakembere­k látják, szerető közegben él, és bármilyen fájdalmas is kimondani, nem velem van gond. A lelki egyensúlyo­m és az egészségem is ráment az elmúlt évekre. Eleinte nem akartam hallgatni a családtagj­aimra és a barátaimra, mostanra tarthatatl­anná vált a helyzet. Le kell mondanom Fanny felügyelet­i jogáról, mert ő láthatóan nem akar velem lenni, javítani a kapcsolatu­nkon – jelentette ki Mónika. – Az egyetlen megoldás, ha intézetbe kerül, így 24 éves koráig utógondozá­sban részesülhe­t és összeszedh­eti magát.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary