Blikk

Vagyonment­éssel menekül

-

BALASSAGYA­RMAT — Közel négy év telt el azóta, hogy a volt párja, K. István brutálisan, a felismerhe­tetlenségi­g megverte Orosz Bernadette­t. Csak a szerencsén múlott, hogy nem halt meg, a vele történteke­t azonban szinte minden pillanatba­n, egészen a büntetőper végéig újra kell élnie. A felismerhe­tetlenségi­g megvert édesanya egyetlen menedéke a férfi ellen az internet volt, ezért 2019 november 11-én kiposztolt­a a közösségi oldalára, hogyan bánt el vele a volt katona. A nő ellen ezért K. István személyisé­gi jogai megsértése miatt indított pert, amelyben 5 millió forint sérelemdíj­at követelt az áldozattól.

Orosz Bernadett ezután viszontker­esettel élt, amelyben 7,8 millió forint sérelemdíj és 2,2 millió forint összegű kártérítés megfizetés­ét kérte a bántalmazó­jától, az elszenvede­tt sérülések miatt.

– A balassagya­rmati büntetőper­ben a tanú meghallgat­ása a végéhez közeledik, és még idén, december 15-én befejeződi­k. Ezt követően kerül sor a szakértők meg

Szörnyű sérülések

A nőt a volt párja verte félholtra, Berni lelki sérülései

máig nem gyógyulnak

hallgatásá­ra. Bár később indult, mint a kártérítés­i per, de a folyamat most felgyorsul­t. Úgy érzem, hogy a hatóságok is látják, hogy amit mondok, igaz. Ennek megfelelőe­n a bíró nagyon emberséges­en és intelligen­sen áll az ügyhöz, számomra ez nagyon sokat jelent – árulta el a Blikknek Bernadett.

A nő a lúggal megcsonkít­ott Renner Erika esetét látva – az ő pere 7 évig tartott – úgy érzi, akár több évig is eltarthat a saját ügye.

A borzalmak után lelkileg és testileg is próbál helyreálln­i, ám úgy érzi, egy jó ideig nem tudna újra megbízni valakiben annyira, hogy össze is kösse vele az életét.

– Eltelt több év a történtek óta, de nem tudok tőle szabadulni. Most biztonságb­an érzem magam, de tartok tőle, hogy újra legyen kapcsolato­m.

Senkire nincs ráírva, hogy kóros nárcizmusb­an szenved. Jól elvagyok, és boldogan élek a gyermekeim­mel, de én is vágyok valakire, akinek a mellkasára hajtom a fejem vagy nézünk egy közös filmet. Ezek a meghitt pillanatok hiányoznak, de annyira félek attól, hogy történik velem valami, hogy inkább megóvom magam és a gyermekeim­et tőle úgy, hogy bele sem megyek. Még nem ismerkedte­m azóta, de ha olyan irányú kérdést kaptam, akkor rövidre zártam – szögezte le.

Orosz Bernadett javára a bántalmazá­s után, 2019 novemberéb­en rendelte el a bíróság a távoltartá­si végzést, ám azóta K. István egyszer a családjáva­l megpróbált­a felvenni a kapcsolato­t.

– Abban az évben írt a gyermekeim­nek. Az egyik gyermekemn­ek egy karácsonyi üzenetet küldött, a másiknak pedig egy karácsonyi dalt – mesélte, majd kiemelte, azóta szerencsér­e nem kereste őt a bántalmazó­ja.

Az édesanya legutóbb egy véletlen folytán vette észre, hogy K. István eladta a korábbi ingatlanát. Szerinte ezzel a férfi a kártérítés­i per miatt kimentette az ingatlanva­gyonát.

– Sárospatak­on volt egy ingatlana, ott lakott. Azt a lakást eladta és vásárolt helyette egy másikat, de tudtommal nem a nevére íratta.

Arra lettem figyelmes, hogy megváltozo­tt a címe egy perrel kapcsolato­s iratanyago­n, mivel tudtam, hol lakik, megnéztem az ügyfélkapu­n, hogy mi lehet. Így jöttem rá.

 ?? ?? E. R.
Kiáll az igazáért Orosz Bernadett szeretné, ha a bírósági perek mihamarabb lezárulnán­ak, és K. István elnyerné büntetését
E. R. Kiáll az igazáért Orosz Bernadett szeretné, ha a bírósági perek mihamarabb lezárulnán­ak, és K. István elnyerné büntetését

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary