Blikk

Piálás miatt veszett össze Bujtor és Kern

► Kiborult a színészre a rendező, mert felkészüle­tlen volt, sört és konyakot is ivott

- K. N.

BUDAPEST — A 2009-ben elhunyt Bujtor István és Kern András nemcsak kollégák, de nagyon jó barátok voltak. Legendás párost alkottak a Bujtor-filmekben, amelyek mai napig hat a l ma s népszer űségnek örvendenek. A közös munka során azonban előfordult, hogy összekapta­k, Bujtor ugyanis rosszul viselte, ha Kern felkészüle­tlen volt és ittasan dolgozott.

Kern András sosem tagadta, hogy korábban előszerete­ttel járta az éjszakákat és italozott a barátaival. A kicsapongó életmódja pedig a munkájára is hatással volt. Előfordult, hogy másnaposan érkezett egy-egy próbára vag y forgatásra, és munka közben is lecsúszott egy-két ital. Emiatt Bujtor Istvánnal is összeszóla­lkoztak.

– Felkészüle­tlenül mentem a forgatásra, Pista erre annyit mondott, hogy legalább akkor ne igyál. Azt hiszem, akkor már ittam egy konyakot meg egy sört. Ez azért a Bujtor-filmek forgatásán­ál nem volt annyira tilos, nem számított olyan rettenetes nagy bűnnek. Akkor viszont a Pistát ez nagyon bántotta, mert amikor forgattunk, ő soha nem ivott.

Utána meg előtte azonban jelentősen ő is meg én is. Akkor még lehetett inni, mert nem volt gyomorvérz­ésem. Ezen az eseten viszont tényleg öszszevesz­tünk, de aztán három nap múlva én odamentem hozzá, és azt mondtam neki, most tényleg így fogunk évekig dolgozni tovább, már rég kibékülhet­tünk volna. Erre ő anynyit válaszolt, ez tényleg hülyeség, mit iszol? Ezzel rendbe is jött köztünk minden – idézte fel Kern Kadarkai Endre Játszó-társak című YouTube-műsorában.

A Bujtor-filmekben a két színész mellett állandó szereplő volt Gór Nagy Mária is, aki lapunknak felidézte, hogyan is zajlottak a közös forgatások.

– Mindig nagyon jó volt a hangulat. Pista igazi profi volt, emellett rendkívül gavallér és megér tő, de elvá r t a, hog y mindenk i felkészült­en érkezzen a forgatásra. Ha valaki ezt nem teljesítet­te, azzal éreztette, hog y haragszik rá, de ilyen nagyon ritkán fordult elő – mesélte a színésznő, ak i arra is jól emlékszik, amikor Kern és Bujtor összeszóla­lkozott.

– Pista nem szerette, ha bárki is alkoholt fogyaszt munka közben. Bár imádta Andrist, haragudott, amikor ivott, és féltette is az egészségét. Volt azonban egy másik színész, akivel jóval több gond volt, mert a lefelé úton minden kocsmánál meg kellett vele állni, és forgatás közben is a réten, szívószáll­al itta ki az elrejtett borosüvege­k tartalmát. A munka végeztével azonban ő is kiengedte a gőzt velem és Andrással. Minden este valamelyik csárdában kötöttünk ki, ahol hajnalig ettünk, sokat ittunk és mulattunk. Sokszor csatlakozo­tt hozzán k K állai

Feri is.

 ?? ?? Emlékezés Kern rendszeres­en részt vesz a Bujtor Istvánról elnevezett filmfeszti­válon, és megemlékez­ik barátjáról Ikonikus páros A két színész és családjaik jó barátságot ápoltak egymással, Kern felesége, Judit is remek viszonyban volt Bujtorékka­l Jelenet Bujtor István (balra) és Kern András Hernádi Judittal a Pogány Madonna című legendás film egyik jelenetébe­n
Emlékezés Kern rendszeres­en részt vesz a Bujtor Istvánról elnevezett filmfeszti­válon, és megemlékez­ik barátjáról Ikonikus páros A két színész és családjaik jó barátságot ápoltak egymással, Kern felesége, Judit is remek viszonyban volt Bujtorékka­l Jelenet Bujtor István (balra) és Kern András Hernádi Judittal a Pogány Madonna című legendás film egyik jelenetébe­n
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary