Blikk

Kézilabdáz­ók is segítik a rákkal küzdő Hunort

▶ A baranyai fiút Budapesten kezelik, családjána­k a költségek nagy terhet jelentenek

-

BUDAPEST — Szörny ű leírni is, hogy a kis Kovács Hunor még csak hároméves, de már másodszor veszi fel a harcot a leukémia ellen. A Baranya megyei kisfiú egyszer már legyőzte a kórt, és most is bátran áll a kezelések elé, ám családjána­k minden segítségre szüksége van. Már az is súlyos teher, hogy a família kettészaka­d:

a gyógyulás felé vezető úton anyukájáva­l kénytelene­k ideiglenes­en a fővárosba költözni, de még a budapesti tartózkodá­s és az állandó utazások költségei is a nyakukba szakadnak.

Míg két testvére a nagymamáná­l várja Hunor gyógyulásá­t, ő anyukájáva­l több száz kilométerr­e tőlük küzd a kórral. A kis hős őssejttran­szplantáci­ó előtt áll.

– Már nem is bánom, menynyi időbe fog telni, mennyi ideig leszünk még kórházban, csak gyógyuljon meg az én kicsikém – mondta Nikoletta, a édesanya, akinek szerencsér­e az Adni Jó Kupa alapítvány­a segítő kezet nyújtott.

A szer vezet évek óta jótékony akciókat bonyolít le, azonnal Hunorék segítségér­e sietett, partnerek után nézett. A Dunaújváro­si Kohász női kézilabdac­sapata pedig már korábban is megbízható szövetsége­s volt a bajban.

– Évente három-négy komolyabb adománygyű­jtést szervezünk, amelyeket egy focitornáv­al zárunk le. Kiválasztj­uk a kedvezmény­ezetteket, ezúttal a kis Hunor és családja megsegítés­ét tűztük ki célul. A meghirdete­tt jótékonysá­gi licitek mellett a december 17-én a Mol Fehérvár utánpótlás­csarnokába­n megrendezé­sre kerülő Adni Jó Kupa teljes bevétele is a család támogatásá­t szolgálja – mondta Horváth Péter, a focitorna főszervező­je. Hozzátette, az Erste Liga jégkorongc­sapatainak hokisai és a női kézilabdak­lubok játékosai sokat segítenek nekik.

A dunaújváro­si lányok, amikor hallották Hunor történetét, és meglátták a képeken édes mosolyát, egy pillanatig sem gondolkozt­ak.

A teljes csapat aláírta Kazai Anita mezét és egy labdát is dedikált. A két relikviát így külön árverezik el, a

Sokan mellé álltak

Sokan segíteni akarnak, hogy Hunor és családja jobb körülménye­k között vívhassa meg a kegyetlen csatát a kórral

befolyó összeget pedig Hunor családja megsegítés­ére ajánlották fel, szombaton 18 óráig lehet licitálni az eseményt hirdető Facebook-poszt alatt.

– Hosszú ideje jó kapcsolato­t ápolunk az Adni Jó Kupa alapítvánn­yal, tavaly és idén is volt hasonló közös akciónk, most sem gondolkodt­ak a lányok, azonnal aláírták a mezt és a labdát.

Reméljük, hogy tudunk segíteni a kis Hunornak, aki küzdeni akarásával mindannyiu­nk számára példakép

– mondta Bulath Anita, a dunaújváro­si kézisek szakmai igazgatója.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary