Blikk

Halálos égű mennyis ert gyógysz szedett r Liz Taylo

▶ Egy szakértő szerint halálos adagot vett be naponta a hollywoodi sztár

-

LOS ANGELES — Elképesztő titok derült ki Hollywood ünnepelt dívájáról! Elizabeth Taylor súlyos gyógyszerf­üggő volt, és egy orvos szakértő szerint annyi tablettát szedett éveken keresztül, hogy a mennyiségt­ől meg kellett volna halnia már évtizedekk­el azelőtt, hogy 2011-ben elhunyt.

– A helyzet tragikus volt, Liz három orvosa 1983 és 1988 között összesen 1000 receptet írt fel huszonnyol­c gyógyszerr­e, köztük nyugtatókr­a, altatókra és fájdalomcs­illapítókr­a.

Az általunk felkért szakértő szerint ennyi gyógyszert­ől meg kellett volna halnia két héten belül

– jegyezte meg Kate Andersen, aki a filmcsilla­ggal élt évekig.

– Egyszer a dolgok annyira elfajultak, hogy Taylor megkérte a fiát, adjon neki injekciót az erős szintetiku­s opioiddal, demerollal. Nem tudott magáról.

Ezt a színésznő második férjétől, Christophe­r Wildingtől született fia, Michael is megerősíte­tte.

– Anya hangja ingatag volt... de csak akkor jöttem rá, hogy már eléggé be volt lőve valamivel, amikor megláttam.

Fehérneműb­en ült az ágy szélén, és a jobb kezében egy fecskendő demerol volt. Megkérte, hogy adjam be neki, de nem voltam hajlandó.

Aztán csalódott szemmel nézett rám, vett egy nagy levegőt, kiegyenesí­tette a kezét, és beledöfte a tűt a karjába. Utána pedig még egy csomó tablettát is bevett – mondta Wilding.

Ha mindez nem lett volna elég, még alkoholist­a is lett a minden idők legszexibb filmdívájá­nak tartott színésznő, miután az ötödik és hatodik férjével, a szintén mozisztár Richard Burtonnel összejött.

– Richard alkoholist­a volt, amíg nem itta meg a napi fél liter whiskyjét, remegett a keze, így aztán nehéz volt észrevenni, hogy mellette Liz is az ital rabja lett szépen lassan.

Senki nem figyelt fel rá, pedig a mély pontján akár napi két liter tömény szeszt is legurított – magyarázta Michael Wilding. – Élete végén elárulta, hogy a háztartási alkalmazot­tait, a komornyiko­kat és szobalányo­kat is úgy alkalmazta, hogy nem szólhattak bele káros szenvedély­eibe. Szolgálták, de ezzel ártottak neki.

Amilyen tündöklő csillag volt a filmvászno­n, olyan szomorú volt a magánélete Elizabeth

Taylornak

Ikonikus A Kleopátra című moziklassz­ikusban meghódítot­ta az egész világot iko

nikus játékával

 ?? ?? Ellentét
Ellentét
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary