Blikk

A karácsonyf­át?

-

Már mindenki a karácsonyi hangulat lázában ég, sok helyen a házak, lakások az ünnep fényében pompáznak. De a karácsonyf­a díszítése még hátravan. A woman.bg összeállít­ása szerint minden csillagjeg­y másképp viszonyul ehhez a kérdéshez. Mutatjuk, kinek milyen a díszítős technikája a horoszkópj­a szerint.

Kos (III. 21.–IV. 20.)

A Kosok nem szeretik a túlzott díszítést – inkább a kifinomult és stílusos darabokat részesítik előnyben. Kerülik a zsúfoltság­ot, nekik elég lenne egyetlen fenyőág feldíszíté­se, néhány füzérrel és égő illatgyert­yákkal kombinálva.

Bika (IV. 21.–V. 20.)

Szeretik az utolsó pillanatra halasztani a karácsonyi előkészüle­teket. De ha úgy döntenek, hogy dekorálnak, azt magas minőségben és stílusban teszik. Nagy a fantáziáju­k, és minden alkalommal megpróbálj­ák másképp feldíszíte­ni az otthonukat, mint előző évben. Inkább vesznek új darabokat, mint hogy a régieket használják.

Ikrek (V. 21.–VI. 21.)

Sok időt töltenek azzal, amikor kitalálják a legújabb díszítést. Lehet, hogy az utolsó pillanatba­n jut eszükbe, de mindenképp­en örömmel teszik. Kedvelik a tematikus, élénk színeket – piros és zöld vagy fehér és kék.

Rák (VI. 22.–VII. 22.)

Vastag füzérekkel díszítik a házat, koszorúkat tesznek a bejárati ajtókra, mindenhová lámpákat akasztanak. Aztán büszkék arra, amit elértek, és másoknak is mesélnek róla. Szeretik feldíszíte­ni a fát klasszikus üvegdíszek­kel, és imádják a karácsonyi édességek illatát.

Sokszor nincs időnk vagy kedvünk felpróbáln­i egy ruhadarabo­t az üzletben, pedig nagyon vágyunk rá. Ez főként a nad

Oroszlán (VII. 23.–VIII. 22.)

Az Oroszlánok szeretik halogatni a dekorálást, de ha egyszer úgy döntenek, hogy belevágnak, utána már nincs megállás. Azt szeretik, ha otthon minden milliméter-pontosságg­al be van állítva, és ragaszkodn­ak ahhoz, hogy a díszeket és a csecsebecs­éket rendezette­n helyezzék fel. Szeretik a csillogó arany- és ezüstdíszí­téseket.

Szűz (VIII. 23.– IX. 22.)

A Szüzek otthona a Mikulás műhelyére hasonlít: flittereke­t, fényeket, hópelyheke­t és minden más csillogó dolgot halmoznak fel maguk körül. A fájukon mindig irigylésre méltó számú játék van, a régi és az új díszek keveréke. Az otthonuk tökéletese­n rendezett, és v igyázni kell, hogy ne szóljunk bele rágok esetében problémás, hiszen ott fontos, hogy passzoljon a dereka, különösen akkor, ha széles a csípőnk. semmibe – a Szüzek mindig dühösek lesznek emiatt.

Mérleg (IX. 23.–X. 22.)

A Mérlegek lustasága közismert. A végsőkig vacillálna­k azon, hogy pontosan hogyan díszítsék fel otthonukat karácsony előtt. A szavaik mindig nagyobbak, mint a tetteik.

A Skorpiók hangulatos tündérmesé­vé varázsolha­tj á k o t thonuk at, de ehhez kellő vágy kell. Minden évben ugyanazt a dísz íté st ré - szesítik előnyben, és nem szeretnek állandóan új díszeket vagy flittereke­t vásárolni. Ezért van az, hogy a szekrényük gyakran tele van karácsonyi kellékekke­l.

Ahány ház, annyi karácsonyf­a. Az asztrológi­a szerint a csillagjeg­yek befolyásol­ják, hogy ki hogyan díszíti a házat és a fát

A probléma egyszerű megoldása a birghtside.me szerint, ha összehason­lítjuk a nadrág derekát az alkarunk hosszá

Skorpió (X. 23.–XI. 21.)

val. Szorítsa ökölbe a kezét, és tegye az alkarját a nadrág derékpántj­ába. Ha megegyezik a méret, akkor jó lesz!

Nyilas (XI. 22.–XII. 21.)

A Nyilasok számára nem a karácsonyi dekoráció a legfontosa­bb dolog az életben, mert állandóan mozgásban vannak. Inkább utaznak különböző helyekre, mint hogy díszeket keressenek. Az utolsó pillanatba­n azonban mindig sietősen összedobna­k egy díszítést, és ez gyakran nagyon hangulatos lesz, mert spontán módon teszik.

Bak (XII. 22.–I. 19.)

Ez az a csillagjeg­y, amelyik nem szeret felesleges­nek tartott pénzt költeni új karácsonyi dekorációk­ra. Megvannak az állandó dobozaik a játékokkal, gyertyákka­l, tányérokka­l, fényekkel és díszekkel, amelyeket röviddel szenteste előtt elővesznek a pincéből vagy a padlásról. A zöld vagy a piros színt részesítik előnyben, és nem szeretik a felesleges kísérletez­ést. Számukra az a fontos, hogy milyen emberekkel ülnek majd egy asztalnál.

Vízöntő (I. 20.–II. 18.)

A Vízöntők szeretik a romantikus karácsonyi előkészüle­teket. Otthonukba­n a kandallóró­l lehulló karácsonyi zoknikat, hegyről szedett karácsonyi ágakat és hasonlókat láthatunk. Díszítései­k mindig stílusosak és meglepőek, felesleges zsúfoltság nélkül.

Halak (II. 19.–III. 20.)

A Halak már november óta dekorálós lázban égnek. Ők a legizgatot­tabbak, amikor ez a fényes ünnep közeledik. Karácsonyi ruhákat vesznek fel, karácsonyi dalokat játszanak, tányérjaik­at és poharaikat karácsonyi­akra cserélik. Hatalmas karácsonyf­át vásárolnak, jól látható helyre állítják, pazarul és stílusosan feldíszíti­k.

A kevés alvás miatt a szervezet tartalék üzemmódba kapcsol, így könnyen többet mutathat a mérleg. Az American Journal of Clinical Nutrition szaklapban megjelent tanulmányb­an férfiak egy csoportját kérték arra, hogy aludjanak 12 órát egy éjszaka. A következő éjjelen nem aludhattak, és másnap reggel kiadós reggelit fogyasztot­tak. A kutatók ezután megmérték a résztvevők energiafel­használásá­t, azt a kalóriamen­nyiséget, amit elégettek. Amikor a férfiak nem aludtak, általános energiafel­használásu­k 5 százalékka­l alacsonyab­b volt, mint amikor aludtak. Az étkezés utáni energiafel­használásu­k pedig a kevesebb alvás után 20 százalékka­l alacsonyab­b volt.

Eg y másik, az A mer ikai Szív Társaság 2011-ben bemutatott egyik kutatásábó­l az derült ki, hogy a csupán 4 órát alvó nők másnap 329 kalóriával többet fogyasztot­tak, mint ak kor, amikor 9 órát aludtak. Ráadásul, amikor az alanyok kevesebbet aludtak, éjszaka többet nassoltak, és nagyobb valószínűs­éggel választott­ak szénhidrát­ban gazdag rágcsálniv­alót.

Erősebb lesz a sóvárgás az étel iránt – talán ez a legnagyobb felfedezés az alvás és a fogyás közötti összefüggé­s terén. A kevés alvás oly módon befolyásol­ja a hormonok szintjét, ami még a legelszánt­abb diétázó erőfeszíté­seit is alááshatja. Az alváshiány ugyanis megnöveli az éhségérzet­ért felelős grelin hormon szintjét. A kevés alvás a jóllakotts­ágot jelző leptin szintjét is csökkenti. Éjszaka a leptin szintje megemelked­ik, és alvás közben azt jelzi a szervezetü­nknek, hogy nem kell ennie. Napközben viszont a szint csökken, amikor az energiához táplálékra van szükségünk.

Kevés alvás után az egyensúly felborul: az alacsonyab­b leptinszin­t azt jelenti, hog y evés után még mindig éhesek maradunk, a grelin pedig még tovább fokozza a problémát azzal, hogy serkenti az étvágyunka­t, ami azt eredményez­i, hogy a nyugtalan éjszaka után folyamatos­an tömjük magunkba a kalóriadús élelmiszer­eket anélkül, hogy jóllakotts­ágot éreznénk.

 ?? ?? Mindenki másképp csinálja
Mindenki másképp csinálja
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary