Blikk

Bunyós Pityu: Sosem leszek már a régi

▶ Még a volt bokszoló acélos fizikumán is nyomot hagyott a vírus tavalyi támadása

- V. V.

BUDAPEST — Egy éve küzdött meg a koronavíru­ssal Szikora István, azaz Bunyós Pit y u, aki a napokban meg y az utolsó tüdő-CT-vizsgálatr­a. A mulatósszt­ár tisztában van vele, hogy már sosem lesz százszázal­ékos a tüdeje, mégis van, amit a betegségne­k köszönhet: olyannyira átértékelt­e az életét, hogy idén karácsonyk­or az ölelés lesz a legnagyobb karácsonyi ajándék.

Egy hónapig volt kórházban Bunyós Pityu tavaly, aki kőkemény küzdelmet vívott a koronavíru­ssal. Az egykori ökölvívóba­jnokot azonban nem tudta padlóra küldeni a betegség, noha azzal is tisztában van, már sosem lesz a régi.

– Már sosem leszek teljesen a régi, százszázal­ékos, ezt tudtam már a kórházban is, az orvosok megmondták. A mindennapo­kban ebből nem sokat érzékelek, de az orvosok azért szóltak, hogy olimpiára már ne készüljek – viccelődöt­t a bokszolóbó­l lett mulatósszt­ár, aki az egy hónapos kórházi ellátás alatt oxigént is kapott, hogy segítsék a légzését. Bunyós Pityu a betegsége óta sokkal jobban vigyáz magára, nehogy megfázzon vagy esetleg tüdőgyulla­dást kapjon.

– Régebben még simán leálltam fotózkodni rögtön a koncert után, úgy, ahogy voltam, izzadtan, még télen is. Előfordult, hogy megfáztam vagy tüdőgyulla­dásom lett, most már ezt nem kockáztath­atom meg még véletlenül sem. Szóval koncert után egyből megyek átöltözni, és csak utána jöhet a fotó, most már muszáj az egészségem­et előtérbe helyezni.

A mulatósszt­ár betegsége a karácsonyi szokásokat is megváltozt­atta.

– Ez lesz a második karácsonyu­nk anyu nélkül, a haláláig mindig mentünk hozzá is Szabolcsba. Még mindig nagyon fáj a hiánya. Most azonban együtt lesz a kis család, se koncert, se utazás nem jön közbe. A betegség sok mindent átértékelt bennem, úgyhogy idén nem is ajándékozu­nk egymásnak, csak egymást. Az ölelés a legnagyobb érték és az, hogy itt vagyunk egymásnak, szeretjük egymást, ennél több nem is kell, csak egészség legyen még mellé – tette hozzá Pityu, akinek egyvalami azért mégis kicsit hiányzik még a fa alól.

– Eg y unokának nag yon örülnék már, szegény fiamat folyamatos­an piszkálom ezzel. Nagyon szeretnénk a feleségemm­el unokázni, és reméljük, hamarosan egy kis jövevény bearanyozz­a a mindennapj­ainkat.

A mulatószen­ész azért a spor tot sem hag y ja abba, noha olimpiára nem készül, az edzéseket hamarosan újra elkezdi. Sőt, nem tett le a korábbi nagy tervéről sem, hogy egy óriási bokszgálán térjen vissza a ringbe.

– Erre az évre terveztük volna azt a bokszgálát, amit Tyson és Holyfield nagy visszatéré­sének mintájára szerveztün­k volna. Növényi Norbival léptem volna ringbe, de ez sajnos a betegség miatt elmaradt. Jövőre azonban, ha minden jól megy, szeretnénk megszervez­ni, ráadásul még több sztárral, egyfajta sztárboksz­gálát csinálnánk. Szeretnénk ezzel is a sportra ösztönözni mindenkit, és felívni a figyelmet arra, hogy hatvan felett is lehet sportolni és formában maradni.

 ?? ?? Utóhatás Bár Bunyós Pityu legyőzte a koronavíru­st, a betegség nem múlt el nyom nélkül
Utóhatás Bár Bunyós Pityu legyőzte a koronavíru­st, a betegség nem múlt el nyom nélkül
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary